Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja

MOŽNOST 1: Aktivacija z vašo Sberbank poslovno kartico in OTP čitalcem

Ne glede na to, ali ste v obstoječi spletni banki oddali (pravilne) kontaktne podatke za prehod na novo spletno banko (in boste posledično 25. 11. 2019 na oddani e-poštni naslov prejeli aktivacijsko povezavo oz. ne), boste lahko prvo aktivacijo nove spletne banke izvedli tudi brez uporabe aktivacijske povezave oziroma klika nanjo in sicer samo s kartico in OTP čitalcem.

Če ste torej poleg vaših obstoječih pooblastil na spletni banki in transakcijskih računih tudi imetnik poslovne Activa Maestro ali Activa Mastercard, boste lahko z imetniško poslovno kartico aktivirali in vstopili v novo spletno banko. Tudi če vaše poslovne kartice prej niste uporabljali za prijavo v obstoječo spletno banko, smo zaradi lažjega prehoda na novo spletno banko omogočili, da lahko z vašo imetniško poslovno kartico novo spletno banko brez težav aktivirate.

Postopek po korakih

Postopek aktivacije nove spletne banke s kartico in OTP čitalcem je enak postopku prijave na ta način v obstoječo spletno banko.

Na prijavni strani nove spletne banke boste pod prijavnimi polji izbrali opcijo "Prijava z OTP čitalcem kartic":

 

Nato boste vpisali številko kartice in enkratno geslo z OTP čitalca:


V polje "Številka kartice" v primeru poslovne Activa Maestro kartice boste vpisali celo 7-mestno številko Maestro kartice, v primeru poslovne Activa Mastercard kartice pa predzadnjih 7 mest 16-mestne PAN številke Mastercard kartice, kot prikazano spodaj.


Po vpisu podatkov boste aktivirali novo spletno banko in boste istočasno prijavljeni vanjo.

Opomba: če predhodno vaše mobilne telefonske številke v obstoječi spletni banki niste oddali, boste po prijavi v novo spletno banko mobilno številko morali vpisati, saj je le-ta za uporabo nove spletne banke obvezna.


MOŽNOST 2: Aktivacija z aktivacijsko povezavo, prejeto na vaš e-poštni naslov

Če ste v obstoječi spletni banki oddali kontaktne podatke za prehod na novo spletno banko, boste na e-poštni naslov (ki ste ga poleg mobilne telefonske številke oddali v obstoječi spletni banki Sberbank Poslovni splet) ob prehodu na novo spletno banko 25. 11. 2019 zjutraj prejeli sporočilo z aktivacijsko spletno povezavo.

Novo spletno banko boste lahko aktivirali s klikom na aktivacijsko povezavo, ob tem boste preusmerjeni na vstopno stran nove spletne banke, kjer boste vpisali enkratno vstopno geslo, prejeto na vašo mobilno številko (in, če zahtevano, tudi uporabniško ime, ki ste ga prejeli v aktivacijskem e-poštnem sporočilu). Nato boste določili še vaše novo stalno vstopno geslo in prijavo v novo banko potrdili še z SMS žetonom, prejetim na mobilno številko. Po vpisu SMS žetona boste uspešno prijavljeni v novo spletno banko.

Veljavnost aktivacijske povezave za prehod na novo spletno banko je 90 dni oziroma dokler aktivacija ni uspešno zaključena.

Postopek po korakih

Kliknete na aktivacijsko povezavo, prejeto v aktivacijskem e-poštnem sporočilu:

Preusmerjeni boste na prijavno stran nove spletne banke, kjer vpišete enkratno geslo, prejeto na mobilni telefon, in če je potrebno, tudi uporabniško ime, prejeto v aktivacijskem e-poštnem sporočilu.

Po uspešnem vpisu enkratnega vstopnega gesla določite novo vstopno geslo:


Po določitvi novega vstopnega gesla je aktivacija končana, prijavo le še potrdite z vpisom SMS žetona, prejetega na vašo mobilno telefonsko številko.


Po vpisu prejetega SMS žetona na zadnjem koraku boste uspešno prijavljeni v novo spletno banko.


Kako uspešno dokončati aktivacijo z aktivacijsko povezavo v primeru težav

Če aktivacije z aktivacijsko povezavo po kliku nanjo in opisanem postopku iz določenih razlogov ne boste uspeli v prvo izpeljati, v obstoječi spletni banki pa ste oddali pravilen e-poštni naslov in mobilno številko, lahko prejeto aktivacijsko povezavo že po nekaj minutah ponovno uporabite. Aktivacijska povezava je namreč uporabna vse, dokler aktivacija ni uspešno izvedena - to je, ko uspešno določite novo vstopno geslo.

Če aktivacije vseeno ne uspete izpeljati do konca, je morda vzrok v tem, da ste oddali napačno mobilno številko. V primeru, ko ne prejmete SMS sporočil, lahko aktivacijo dokončate tudi tako, da preklopite na aktivacijo s kartico in OTP čitalcem (izberete »Prijava z OTP čitalcem kartic«), kot predhodno opisano, če ste seveda imetnik kartice in imate OTP čitalec kartic.

V primeru, da kartice nimate, SMS sporočil pa ne prejmete, bo moral zakoniti zastopnik poslovnega subjekta v banki urediti pravilnost vaših kontaktnih podatkov, z Zahtevkom za uporabo ali spremembo podatkov spletne banke Poslovna eSberbank SI.


Prijava in uporaba

Po uspešni aktivaciji lahko pričnete z uporabo nove spletne banke. Spoznajte nove načine dostopa in funkcionalnosti.

Prijava in uporaba Funkcionalnosti


Postanite uporabnik spletne banke Poslovna eSberbank SI


Telefonu