Za vse, ki še ne uporabljate Sberbank spletnega bančništva

Za ureditev dostopa do spletne banke se oglasite v najbližji Sberbank poslovalnici, kjer boste uredili vse potrebno, vlogo za dostop do spletne banke pa lahko oddate tudi preko spletnega obrazca na spodnji povezavi.

Naroči spletno banko


Uporabljajte spletno in mobilno banko za samo 0,50 EUR/mesec ali brezplačno

Za ceno spletne ali mobilne banke lahko uporabljate obe. Tako prejmete dve storitvi za ceno ene, za imetnike nekaterih računov pa sta aktivacija in/ali mesečna naročnina brezplačni. Preberite več na povezavi.


Načini dostopanja do spletne banke eSberbank SI

Za dostopanje do spletne banke potrebujete le osebni računalnik ali drugo pametno napravo z dostopom do interneta, e-mail naslov in telefon za sprejemanje SMS sporočil. Če pa želite do spletne banke dostopati s čitalcem kartic (OTP) ali kvalificiranim digitalnim potrdilom, pa vam omogočamo tudi ta dva načina. Pri dostopanju niste omejeni na le enega izmed načinov, temveč jih lahko uporabljate več.

UPORABNIŠKO IME IN GESLO + SMS ŽETON

Za vstop vpišete vaše uporabniško ime in geslo ter enkratni žeton za prijavo, ki ga prejmete v SMS sporočilu.

ČITALEC KARTIC Z ENKRATNIM GESLOM (OTP ČITALEC)

Za vstop vpišete vašo številko kartice in naključno enkratno geslo, ki ga ustvari vaš čitalec kartic z enkratnim geslom. 

KVALIFICIRANO DIGITALNO POTRDILO NA VARNEM NOSILCU IN GESLO

Za vstop izberete kvalificirano digitalno potrdilo na varnem nosilcu in vpišete geslo, ki ste ga določili za prijavo. 

KVALIFICIRANO DIGITALNO POTRDILO IN GESLO + SMS ŽETON

Za vstop izberete nameščeno kvalificirano digitalno potrdilo in vpišete geslo, ki ste ga določili za prijavo ter enkratni žeton za prijavo, ki ga prejmete v SMS sporočilu.

prijava-uporabniško-ime
prijava-z-otp


prijava-certifikat

Kako aktivirate spletno banko

Da vam lahko vklopimo spletno banko, potrebujemo 1) vaš veljaven e-mail naslov in 2) številko mobilnega telefona. Na e-mail naslov boste prejeli aktivacijsko povezavo z vašim uporabniškim imenom in z navodili za naslednje korake.

S klikom na aktivacijsko povezavo boste preusmerjeni na stran spletne banke, kjer boste vpisali vaše uporabniško ime in enkratno geslo, ki ste ga ob kliku na aktivacijsko povezavo prejeli v SMS sporočilu.

S tem boste prijavljeni v spletno banko, v naslednjem koraku določite še vaše stalno geslo za vstop v spletno banko in pripravljeni ste za uporabo Sberbank spletne banke.


Nasveti za varno uporabo spletne banke

  • Redno spremljajte transakcije na svojih računih, vključenih v poslovanje prek e-banke.
  • Če za elektronsko poslovanje uporabljate pametne kartice ali USB ključke z nameščenim digitalnim potrdilom, ju ne puščajte v računalniku, ampak ju po zaključku dela izvlecite iz bralnika oz. računalnika ter se odjavite iz spletne banke.
  • Kvalificiranih digitalnih potrdil ne shranjujte na disk računalnika, ampak na t.i. pametno kartico ali pametni USB ključ.
  • Računalnik, na katerem uporabljate elektronsko banko, ugasnite, ko ga ne uporabljate (izven delovnega časa, v času dopusta…).
  • Nikoli nikomur ne pošiljajte občutljivih podatkov (gesla, digitalnega potrdila ipd.) prek elektronske pošte, z banko ali hranilnico komunicirajte prek sporočil v ebanki.
  • Še posebno previdnost svetujemo v primerih, ko bi neznana oseba od vas zahtevala, da ji omogočite oddaljen dostop do vašega računalnika.
  • Vsak sum zlorabe računalnika ali elektronske banke takoj prijavite policiji in banki oz. hranilnici.

Več o varni uporabi spletnega bančništva si lahko preberete na portalu Varni na internetu.


Naročite spletno banko eSberbank SI že danes


Telefonu