Debetna kartica Mastercard® in kartica Ide@l Mastercard vam omogočata varno in brezskrbno spletno nakupovanje. Na spletnih prodajnih mestih z oznako Mastercard ID Check se plačilo opravi z dodatnim enkratnim geslom ali potisnim sporočilom z uporabo varnostnega standarda EMV® 3-D Secure, na spletnih mestih brez navedene oznake pa vnesete podatke o kartici, ki jih zahteva spletno prodajno mesto.

Spletne trgovine, ki omogočajo varnejše plačevanje, so označene z logotipom Mastercard ID Check.

 class=

Lastnosti

  • Višja stopnja varnosti pri spletnih nakupih
  • Povečanje zaupanja in zaščite uporabnikov kartic in trgovcev
  • Dodatno preverjanje pristnosti uporabnika kartice z uporabo enkratnega gesla, generiranega s pomočjo mŽetona v mobilni banki mSberbank SI ali prenosnega OTP čitalca

Potrjevanje spletnih nakupov z mŽetonom v mobilni banki

mŽeton nadomešča klasični OTP čitalec. Je elektronski generator enkratnih naključnih gesel (One Time Password) za enostavno potrjevanje plačil prek spleta, omogoča pa tudi potrjevanje plačil prek prejema potisnega sporočila v mobilno banko in končne potrditve plačila z enim klikom.

mŽeton vam omogoča tudi naročanje bančnih storitev na daljavo (Flik, spletna banka), v prihodnosti pa bo omogočal tudi prijavo v druge podprte elektronske servise, denimo v spletno banko eSberbank SI.

Do mŽetona lahko dostopate v mobilni banki mSberbank SI prek ikone na osnovnem zaslonu. Aktivacija in uporaba mŽetona sta brezplačni.

Več o mŽetonu >


Potrjevanje spletnih nakupov z OTP čitalcem

OTP čitalec je naprava, ki generira enkratna naključna gesla OTP. Uporabljamo ga v elektronskem bančništvu, spletnem nakupovanju, telefonskem bančništvu in ostalih storitvah.

Z njegovo pomočjo lahko varno nakupujete v spletnih trgovinah z oznako Mastercard ID Check, prav tako pa omogoča dostop do spletnega bančništva in naročanje bančnih storitev na daljavo (Flik, spletna banka, mobilna banka).

Več o potrjevanju spletnih plačil z OTP čitalcem >