Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Naše smučarske skakalke so letošnjo sezono začele odlično, zato je Jurij v drugi epizodi druge sezone obiskal Anžeta Lavtižarja, pomočnika glavnega trenerja ženske A skakalne ekipe. Nastal je zanimiv pogovor.

Tako kot pri vsakem delu, ste vprašanja za intervju prispevali tudi bralci. Anže nam je tako odkril, koliko kilometrov prevozi na sezono, katero prizorišče mu je najljubše, in še kakšno zanimivost ...

Oglejte si več v zgodbah (Story) na našem Instagram profilu @sberbank_slovenija.


* * *

Sberbank Iz ozadja - Anže Lavtižar

Anže, koliko časa si že trener?

Trener sem že četrto sezono in moram povedati, da sem s tem poklicem zelo zadovoljen.

Kaj so tvoje naloge/zadolžitve?

Na treningih pomagam glavnemu trenerju. Veliko skokov posnamem, da imamo lahko kasneje video analizo. Če potrebujejo informacijo o letu, se včasih preselim na sodniški stolp, kjer skakalke lahko dobijo navodila za let.

Kako se navadiš na to, da si toliko časa v tujini?

Da sem toliko časa v tujini je bilo na začetku malo težko, ampak se potem navadiš na to »novo« okolje, spoznaš nove prijatelje in je vse veliko lažje. Tako, da se vedno znova rad vračam na prizorišče svetovnega pokala.

Kaj najraje delaš in kaj najmanj?

Najraje sem na skakalnici, kjer pomagam dekletom. Najmanj pri srcu pa mi je vožnja s kombijem na bolj oddaljena prizorišča.

Katero tuje prizorišče svetovnega pokala ti je najljubše?

Najlepše tuje prizorišče mi je zagotovo Norveška, in to vsa tri mesta, v katerih smo že bili – Lillehammer, Oslo in Trondheim.

Koliko kilometrov letno prevoziš s kombijem?

S kombijem na leto prevozim približno 40 do 50 tisoč kilometrov.

Si že kdaj izračunal, koliko kilogramov letno dvigneš, pri opravljanji imitacije?

Mislim, da na en trening več kot tono, tako da na celoten teden to prinese kar nekaj ton.

Kako si se odločil za ta poklic? Si bil tudi sam skakalec?

V bistvu se mi je ponudila priložnost za ta poklic, ki sem jo z veseljem sprejel, saj sem prej tudi sam skakalec približno trinajst let.

* * *

Zahvaljujemo se Anžetu za zanimiv pogovor in vpogled v trenerski poklic, ki je kot kaže težak – kdaj tudi dobesedno tono. Veliko sreče želimo Anžetu in našim tekmovalkam, »orlicam« v prihajajočih tekmovanjih, vas pa vabimo k branju in ogledu še preostalih vsebin Iz ozadja. 

Preberite preostale intervjuje druge sezone

Prejšnji intervju:

Naslednji intervjuji:

* * *

Vas zanima še več zgodb Iz ozadja?

Preberite vse intervjuje na sberbank.si/iz-ozadja in si oglejte več na @sberbank_slovenija. Sodelujte v nagradnih igrah in spremljajte napovednike vsak drugi torek na Facebook strani Sberbank - Za male in velike želje in prispevajte svoja vprašanja za goste na Instagram profilu Jurija Tepeša.

Se vidimo v naslednji zgodbi iz ozadja!

Pridružite se 10.000 bralcem!

Želite najbolj ugodne ponudbe in brezplačne finančne nasvete? Bodite med prvimi, ki jih enkrat mesečno obvestimo o novostih.

PRIJAVA

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.