Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Med ljubljanskimi poslovalnicami Sberbank banke, ki niso v središču mesta, je ena tudi na Viču. Gre za najmlajšo poslovalnico Sberbank banke v Ljubljani, ki je svoja vrata za stranke odprla decembra leta 2008.

Poslovalnica Vič se nahaja v soseski Nova Grbina, le streljaj stran od uvoza oziroma izvoza na ljubljanski avtocestni obroč. Pred poslovno stavbo je veliko parkirišče, v neposredni bližini pa tudi avtobusno postajališče javnega mestnega potniškega prometa ... »Dostop do poslovalnice na Viču je zelo priročen tudi za prebivalce iz  okoliških krajev. Če sem nekoliko bolj natančen, prihajajo k nam v poslovalnico tudi prebivalci iz Logatca, Dragomera, Vrhnike in širšega geografskega območja proti Primorski ... Stranke nimajo težav s parkiranjem svojih vozil. Soseska je velika, tako da se vedno najde brezplačno parkirno mesto. Za nekoliko boljšo orientacijo vseh, ki nas še niso obiskali, bi omenil, da je v bližini Tehnološki park. In prav v Tehnološkem parku imamo lepo število strank iz podjetij, ki imajo tam svoj sedež oziroma svoje poslovne prostore,« je Aleš Šušterič, vodja poslovalnice Vič, za uvod pojasnil lokacijo poslovalnice.

V poslovalnici je pet zaposlenih, poleg vodje poslovalnice še dva osebna bančna svetovalca in dva bančna komercialista. Ob standardni bančni ponudbi potrošniških in stanovanjskih kreditov, osebnih bančnih računov in plačilnih kartic, je strankam na voljo razširjena ponudba finančnih storitev, ki se nanaša na zavarovalniške produkte in vplačila v sklade. Zato ima Aleš ustrezno licenco za borzno trgovanje oziroma sklade, poleg njega pa je v poslovalnici tudi licenciran osebni bančni svetovalec za področje zavarovanj in skladov. Ne glede na produkt, ki ga stranka izbere, si po besedah vodje poslovalnice zaposleni prizadevajo za naslednji pristop: »Skladno s konceptom vseh poslovalnic Sberbank banke za stranke vedno iščemo individualne rešitve. Moj pogled je usmerjen v gradnjo dolgoročnega odnosa s stranko, ki temelji na medsebojnem spoštovanju in zaupanju.«

Poleg poslovanja s prebivalstvom pomemben delež strank predstavljajo pravne osebe. »Zaradi bližine Tehnološkega parka imamo ogromno strank, s katerimi imamo vsakodnevni poslovni odnos. Zaradi gotovinskega poslovanja so v poslovalnici praktično vsak dan. Je pa res, da večina pravnih subjektov posluje prek alternativnih oziroma digitalnih kanalov. V vsakem primeru pa bi še enkrat poudaril, da je treba do vsake stranke pristopiti glede na njene potrebe in želje. Individualen pristop je ključnega pomena,« se je o segmentu poslovanja s pravnimi osebami razgovoril Šušterič, ki ima za sabo že več kot 20 let izkušenj iz bančnega poslovanja. V tem času ni opravljal le dela v poslovalnici, saj je bil sedem let tudi borni posrednik.

Naročite se na naše nasvete

Za vas pripravljamo vedno sveže in uporabne finančne nasvete. Bodite vedno na tekočem z novostmi in posebnimi akcijami.

ŽELIM NASVETE

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.