Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Pri odbojkarjih Merkur Maribora, ki so letošnjo predčasno končano sezono zaključili na tretjem mestu državnega prvenstva, sta v zadnjih mesecih največji pečat pustila najstarejši in najmlajši. Ju poznate?

Najstarejši je razumljivo trener, nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant, zdaj 46-letni Sebastijan Škorc, najmlajši v udarni zasedbi pa je Rok Možič, pri 18 letih veliki up slovenske odbojke in že nepogrešljivi član mariborskega prvoligaša. Zastavili smo jima nekaj vprašanj.

Sberbank banka d. d. je bila v letošnji sezoni eden od sponzorjev  mariborskih odbojkarjev.

 

Zaradi epidemije koronavirusa sezona sicer ni potekala v ustaljenem ritmu, kako bi jo vi opisali? Ste z izkupičkom zadovoljni?

Sebastijan Škorc (v nadaljevanju SŠ): Sezona je bila ena najboljših v zadnjih 12 letih za OK Merkur Maribor. Osvojili smo 2. mesto v pokalnem tekmovanju in na koncu 3. mesto v državnem prvenstvu. Končnica se ni odigrala, tako da nikoli ne bomo vedeli ali bi bili uvrščeni tudi kakšno mesto višje. J S sezono smo zelo zadovoljni!

Rok Možič (v nad. RM): Res je. J Zelo smo zadovoljni s potekom letošnje sezone. Skozi celotno leto smo igrali na najvišjem nivoju, tako v domačem prvenstvu, kot tudi v srednje-evropski ligi. V pokalu smo v polfinalu premagali favorizirani Kamnik, bili blizu tudi v finalu, a je bil ACH Volley zasluženo boljši. Bronasto mesto v državnem prvenstvu pa je tudi prikaz našega celoletnega dela in kakovosti.

Kako ste sprejeli odločitev Odbojkarske zveze Slovenije, ki je že 17. marca sprejela odločitev, da se liga prekine, kmalu zatem pa je tudi že predčasno okronala nove oziroma stare državne prvake?

SŠ: To, da se je postavilo zdravje v ospredje, je pravilna odločitev. Tudi če bi bila prekinitev do nadaljnjega, bi se v tem trenutku zgodilo enako, ker vidimo, da je stvar z virusom zelo resna. Je pa bila sezona zaradi tega za štiri tedne krajša.

RM: V kolikor bi se končnica igrala normalno, bi imeli velike možnosti za finale in polno dvorano, ki bi klubu prinesla tudi nekaj novega prihodka. A zdravje ljudi je na prvem mestu.

 Pogovor si lahko ogledate s klikom na spodnjo fotografijo!

Naročite se na naše nasvete

Za vas pripravljamo vedno sveže in uporabne finančne nasvete. Bodite vedno na tekočem z novostmi in posebnimi akcijami.

ŽELIM NASVETE

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.