Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Ob naraščajočem številu nakupov prek spleta sta uporabnikom, ob ceni, pomembni preprostost in brezskrbnost nakupa. Imetnikom debetne kartice Mastercard in kartice Ide@l Mastercard preprostost in brezskrbnost nakupov omogoča mŽeton.

Kartici Ide@l Mastercard in debetna kartica Mastercard zagotavljata brezskrbnost nakupov na vseh spletnih prodajnih mestih z oznako Mastercard ID Check. Na teh prodajnih mestih se imetnik kartice ne predstavlja s številko kartice temveč se plačilo opravi z dodatnim enkratnim geslom, ki ga generiramo z uporabo mŽetona v mobilni banki mSberbank SI ali OTP čitalca in varnostnega standarda EMV® 3-D Secure.

Kako do mŽetona?

Imetniki zgoraj navedenih plačilnih kartic Sberbank banke morajo imeti tudi mobilno banko (imetniki spletne banke eSberbank SI lahko mobilno banko naročijo kar znotraj spletne). Ob vstopu v mobilno banko se do mŽetona dostopa prek ikone na osnovnem zaslonu. Aktivacijo mŽetona se izvede povsem preprosto, potreben je le en klik. mŽeton je možno izbrisati in nato ponovno aktivirati. Uporabniki lahko aktivirajo v mobilni banki na eni napravi le 1 mŽeton. Če ima uporabnik mobilno banko tudi na drugi napravi, lahko na tej aktivira ločen mŽeton. Aktivacija in uporaba mŽetona sta brezplačni.

Za varno spletno nakupovanje generator enkratnih gesel mZeton Sberbank banke 

mŽeton je aktiviran, kaj pa zdaj?

Hitro po nakupih. Nemudoma, ko je mŽeton aktiviran, ga je možno tudi uporabiti. V praksi to pomeni, da se v spletni trgovini v nakupovalno košarico odloži želeni produkt in se »priklika« do strani Mastercard ID Check. Tam bosta na voljo dve možnosti potrjevanja transakcije. Že znan način z OTP čitalcem ali mŽetonom. Zadnji je idealna izbira za preprosto plačilo. V mobilni banki je potreben klik na mŽeton, izpisala se bosta serijska številka in enkratno geslo, ki se vpišeta v polje na Mastercard ID Check strani in produkt je že na poti proti kupčevemu domu.

Z generatorjem enkratnih gesel mZeton Sberbank banke do varnih spletnih nakupov

Na spletnih mestih brez navedene oznake Mastercard ID Check vnesete podatke o kartici, ki jih zahteva spletno prodajno mesto. Spletne trgovine, ki omogočajo varnejše plačevanje, so označene z logotipom Mastercard ID Check.

Ob varnosti, ki jo zagotavlja Ide@l Mastercard kartica, pa pri nakupih prek spleta ne pozabite tudi drugih koristnih nasvetov.

D'paket

Spletna in mobilna banka za samo 0,50 EUR/mesec. Za enostaven pregled in upravljanje z vašimi financami, kjerkoli in kadarkoli.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.