Poslovalnica Tepanje spada med manjše poslovalnice Sberbank banke. Zaradi lege na podeželju so odnosi med zaposlenim in strankami bolj pristni, a kljub temu zaupni in profesionalni.

Poslovnica Tepanje ima svoje prostore v sklopu poslovnega centra v Tepanjah, kjer je tudi središče vasi. »Naša prednost je bližina avtoceste, ki povezuje Ljubljano in Maribor. Zaradi tega in brezplačnega parkirnega prostora do dveh ur imamo kar nekaj strank iz okoliških mest, kjer je iskanje prostega parkirnega mesta večji izziv,« pravi vodja poslovalnice Darinka Burič, ki poslovalnico vodi že od njenega odprtja leta 1993. Takrat še kot Štajerska banka.

Darinki to ni samo služba, saj, če si zraven od začetka tudi s čustvi gledaš na opravljeno delo. Obožuje delo s strankami, kot domačinka pa je poudarila še poseben odnos, ki ga imajo zaposleni s strankami: »Lokacija enote na vasi ima poseben pomen. Odnosi so bolj pristni, domači, prijazni, a kljub temu zaupni in profesionalni. Strankam namreč zaupnost, osebni pristop in domačnost ogromno pomenijo, mnogokrat več kot cena. Zaposleni te vrednote negujemo in jim posvečamo ogromno pozornosti. Za vsako stranko iščemo rešitev, ki bo zadovoljila obe strani. Občasno se tudi zgodi, da vse ni po željah strank, a se potrudimo, da poslovalnico zapustijo zadovoljne. Velik poudarek namenimo konceptu osebnega finančnega svetovanja. Ker imamo nekoliko manjšo frekvenco strank, si lahko za stranke vzamemo več časa in jih poučujemo o pomenu varnega zadolževanja, finančnih rezervah, varnosti družine in podobno.« V poslovalnici Tepanje sta poleg Darinke kot vodje poslovalnice zaposleni še dve osebi. Bančna komercialistka in osebna bančna svetovalka.

Velja, da je na podeželju ritem življenja veliko bolj umirjen kot v mestih, kjer iščemo načine, kako bi vse zadeve uredili prek spleta. To opaža tudi Darinka: »Naše stranke so v večini še vedno bolj naklonjene klasičnemu poslovanju. Na spremembe, kot je digitalizacija, se prilagajajo z zamikom. Vsekakor pa stranke osveščamo o varnosti spletne in mobilne banke ter jih učimo o funkcionalnostih, ki jih nudita.«

Naročite se na naše nasvete

Za vas pripravljamo vedno sveže in uporabne finančne nasvete. Bodite vedno na tekočem z novostmi in posebnimi akcijami.

ŽELIM NASVETE

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.