Poletne počitnice. Čas za brezskrbno uživanje in polnjenje baterij. Ni važno, kje jih boste preživeli, šteje le, da boste ustvarili nepozabna doživetja, spomine ali poznanstva. Da si boste dopust zapomnili le po lepem, vabljeni k branju koristnih poletnih nasvetov.

So se počitnice za vas že začele ali še vedno odštevate dneve do vsakoletnega poletnega odklopa? Ne glede na to, kje jih boste preživeli: v šotoru, prikolici, mobilni hišici, apartmaju na morju, ob jezeru ali v gorah, je najpomembnejše,  da si pripravite dober načrt, ki mu sledi popoln odklop. Že ob načrtovanju  nekaterih malenkosti boste privarčevali nekaj denarja, ob tem pa boste bolje pripravljeni na kakšno neprijetnost, na katero sicer ne bi niti pomislili. Za začetek si pripravite okvirne počitniške stroške. Med te sodijo stroški potovanja in nastanitve, hrane in pijače, ogledi znamenitosti, stroški nadomestil finančnih storitev v tujini in morebitni stroški nepričakovane nezgode. Ne nosite s seboj v tujino celotnega bogastva v gotovini. Plačilne kartice so sprejete praktično na vseh koncih sveta. V korist karticam govorijo tudi druge situacije, v katerih boste spoznali njihovo pravo vrednost.

Pozorni bodite pri konverziji v evre

V državah, kjer evro ni lokalna valuta, bodite pozorni predvsem na konverzijo v evre. Pri dvigovanju gotovine na bankomatih ali plačevanju prek POS terminalov se odločite za dvig oziroma plačilo v lokalni valuti, brez konverzije v evre. V nasprotnem primeru utegnete plačati zajetno provizijo. Banka, ki je lastnica bančnega avtomata, sama oblikuje menjalni tečaj. Omenjena storitev se imenuje Dynamic Currency Conversion (DCC).

Ne pozabite niti na varnost. Turisti so za goljufe lahka tarča. Pri dvigih na bančnih avtomatih bodite vedno pozorni, da ga uporabljate sami. Pri plačevanju kartice nikoli ne izpustite iz svojega vidnega polja. Predvsem pa upoštevajte zlato pravilo: številke PIN ne hranite ali nosite zapisane na listku.

Želimo vam prijetne počitnice in čim več novih dogodivščin, poznanstev, fotografij in spominov.

Ide@l Mastercard® kartica

Spremenite svoje nakupe v kredit do 60 obrokov. Odločite se za enega izmed 3 načinov odplačevanja. Spoznajte garancije in zavarovanja na nakupe in kartico.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.