Lastno plovilo ni le statusni simbol, predvsem je ponujena priložnost, da si izberemo novo kakovost življenja.

Plovilo nam in naši družini omogoča skupno preživljanje prostega časa, morda celo nov življenjski slog, predvsem pa dotik brezmejne svobode, in v njej osebno rast ter spoznavanja samega sebe.

Več možnosti, več izbire

Različne so možnosti, kakšno plovilo izbrati, glede na to, kaj nas zanima, in kakšne so naše potrebe. Če je za nekatere čarter edina mogoča izbira, ki sicer prinaša veliko lagodja, pa tudi kar nekaj pasti, predvsem časovnih omejitev ne glede na vremenske pogoje, pa je edino lastno plovilo tisto, ki ponuja brezmejno svobodo in varnost, tako na morju, kot ob vseletnem druženju in vzdrževanju, saj smo ga dodobra spoznali.

Štiri temeljna vprašanja

Pred nakupom plovila si moramo odgovoriti vsaj na štiri temeljna vprašanja: želim plovilo za šport in rekreacijo in dnevno plovbo, potrebujem plovilo, na katerem bomo lahko tudi bivali, kakšno so naše izkušnje in znanje, kakšna je moja finančna sposobnost in perspektiva.

Cena je pokazatelj kakovosti

Plovilo je že napihljiva ali trda sup deska, zelo popularna v zadnjem času, in marketinško podprta s cenovno ugodnimi akcijami, ki pa so lahko tudi zavajajoče. V navtičnem svetu močno velja, da cena kaže na kakovost produkta, pri omenjeni deski je to v razredu med 1.000 in 1.500 EUR.

Supanje je sport za aktivno prezivljanje prostega casa

Uresničimo svoje sanje

Smo že taki ljudje, da želimo zmeraj več, in ta več je dosegljiv z več naše prizadevnosti in večjim finančnim vložkom. Napihljivi čolni z zunajkrmnimi motorji, zelo različnih dolžin, kakovostnih razredov in motorizirane opreme, kjer vsakdo lahko najde svoj model v bogati ponudbi  zastopnikov in proizvajalcev. Še posebej so zanimivi napihljivi čolni, ki jih najdemo med 5.000 in 15.000 EUR. So mobilni, lahki za vzdrževanje, predvsem pa ponujajo obilo dnevnih užitkov, s preplutimi miljami pa skoraj nevede pridobivamo potrebne izkušnje.

Različni cenovni razredi

Seveda se lahko dvignemo tudi v višji cenovni razred, od 20.000 do 35.000 EUR, kjer pa trčimo ob ponudbo motornih plovil s kabino in rekreativnih jadrnic. Ponudba je res ogromna, za nasvet velja vprašati izkušenejšega prijatelja ali znanega morjeplovca, in se odločiti, če bo plovilo gnano le na motor, na veter, ali pa bo kombinacija obeh.

Rekreativne sportne jadrnice so vedno bolj priljubljene

Edina meja je nebo

Modri pravijo, da v navtiki ni mejá, edina meja je nebo. Ustavimo se lahko v segmentu potovalnih jadrnic, manjših jaht, in nadaljujemo proti jahtam, super in mega ter tera, podobno tudi v segmentu jadrnic. Enako se višajo tudi cenovni razredi, ki se začnejo pri 100 kEUR, in nadaljujejo v »sto kilo« razredih naprej.

Življenje je lepo

Vedenje, znanje, izkušnje in trdno ter varno  in stabilno finančno spremljanje, pa so tisti temeljni elementi, ki bodo vašo odločitev o nakupu lastnega plovila udejanjali, vaše življenje pa postavili v nov kakovostni razred. Potrošniški kredit Sberbank banke, namenjen za nakup plovila, je vaša prva in prava izbira.

La vita è bella, Life is beautiful, Življenje je lepo!

Se nadaljuje … 

On-line časopis eMORJE.com

Časopis za kulturo bivanja z morjem eMORJE.com dnevno prinaša novice iz sveta z dotikom morja ter vsakega 13. v mesecu izide on-line z novim komentarjem, intervjujem, reportažo,  pomorsko dediščino s tradicionalnimi plovili, festivali morja, kamnitimi zidanimi svetilniki, gastronomijo in testi sodobnih plovil, ki so namenjena družinskemu preživljanju časa na morju. Ne spreglejte vseletnega fotografskega natečaja Morje skozi objektiv 2019 in povezave na spletno knjigarno s »slanimi« knjigami. Dvakrat leto pa izide tudi v visoko nakladni tiskani izdaji PREMIUM. Morda veste, kakšna je razlika med otokom, otočkom in čerjo, in da na morju miti oživijo, legendam pa je treba brezpogojno verjeti? 

 

Mitja Zupančič

Morjeplovec

On-line časopis eMORJE.com

Skok v morje, dotik morskega dna, takšna so jutra, ki morje jih da. Mesečni on-line časopis eMORJE.com, za ljudi, ki živijo novo kakovost življenja.

VEČ VSEBIN

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.