Kako poslovati in biti uspešen v panogi, v kateri je samo v slovenskem prostoru po podatkih poslovnega portala registriranih skoraj 3.500 podjetij?

V podjetju Beni Tehing d.o.o. iz Štor, ki se je v 50 letih delovanja razvilo iz kovaške obrti v industrijsko proizvodno podjetje kovinskih izdelkov, so prepričani, da brez lastnega razvoja in inovacij  v današnjem poslovnem svetu ne moreš preživeti.

»Kdor ne vlaga v razvoj in kakovost, naj se pripravi na neuspeh,« je prepričana direktorica podjetja Eva Štrlekar Markošek.

V podjetju so se vedno znali prilagoditi razmeram in potrebam trga. In to več kot uspešno. Tako so leta 2003, potem ko so kupili prvo peč, lahko začeli opravljati storitve toplotne obdelave kovin. Tako so pridobili nove kupce, ki so potrebovali tudi storitve strojne obdelave. Tri leta kasneje so z nakupom podjetja, ki izdeluje strojne komponente in livarska orodja, ter z nakupom CNC strojev, svojo ponudbo zaokrožili: svojim kupcem nudijo izdelavo strojnih komponent od surovca do končnega izdelka.

»Za proizvodnjo izdelkov in storitev, ki zahtevajo visoko natančnost, kakovost in odpornost proti veliki obremenitvam, moraš biti tudi ustrezno opremljen. Za tovrstne proizvode potrebuješ materiale iz zelo kvalitetnega in trdnega jekla,« pravi direktorica. Sprejeli so novo pomembno razvojno odločitev, saj so želeli povečati kapacitete – kupili so novo in večjo vakuumsko kalilno peč in hladilni  sistem. S to naložbo  lahko toplotno obdelujejo tudi večje kose.

»Z najsodobnejšo tehnologijo bomo lahko zadostili željam kupcev kovinskih izdelkov. Hkrati nam to omogoča, da bomo svojo dejavnost v prihodnje še bolj usmerili na tuje trge. S tem želimo postati eden od najbolj prepoznavnih proizvajalcev v regiji,« so odločeni v podjetju Beni Tehing. In poudarjajo: »Saj vemo, koga spremlja sreča. In če imate ob sebi še banko Sberbank, strokovnega bančnega svetovalca in ponudbo Sklada skladov, je bila naša odločitev za naložbo toliko lažja,« zaključi direktorica podjetja.

Dolgorocni kredit iz sredstev Sklada skladov

Naročite se na naše nasvete

Za vas pripravljamo vedno sveže in uporabne finančne nasvete. Bodite vedno na tekočem z novostmi in posebnimi akcijami.

ŽELIM NASVETE

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.