Tudi v podjetju INO, d.o.o., Žiri se soočajo z realnostjo, da jim največjo nevarnost predstavlja konkurenca, ki ne konkurira s kakovostjo, temveč s ceno.

Zato svojo konkurenčno prednost razvijajo in vzdržujejo predvsem z odlično, edinstveno, inovativno, predvsem pa kakovostno ponudbo proizvodov in storitev.

V skoraj treh desetletjih poslovanja so zaposleni pridobili specializirana znanja. S pomočjo lastnega tima strokovnjakov z različnih področij svojim poslovnim partnerjem nudijo najboljše rešitve in strojno opremo za njihove izvirne tehnološke zahteve.

Začetki poslovanja podjetja segajo v leto 1991. Začeli so kot podjetje za konstruiranje in izdelavo strojne opreme. Najprej so začeli proizvajati stroje za sitotisk,  kasneje so zaradi potreb tržišča razširili svojo dejavnost še na proizvodnjo strojev za tisk stekla in avtomatizacijo proizvodnih linij. Že leta 1998 so z večjim slovenskim podjetjem podpisali pogodbo o sodelovanju na področju avtomatizacije.

Danes ima podjetje INO, d.o.o., Žiri izdelan načrt ohranitve oz. dviga tržnega deleža na obstoječih trgih kot tudi celovit projekt tržnega prodora na tuje trge z opremo za sitotisk, ki je plod lastnega razvoja. V zadnjih letih so že močno povečali  svojo prodajo. Na domačem trgu prodajo tretjino izdelkov  in storitev, preostali dve tretjini pa v državah članicah  Evropske unije in tudi zunaj EU. Da bi uresničili smele načrte, so se odločili za nakup strojev za obdelavo - CNC rezkalnega stroja in stružnice. Z novo naložbo bodo skrajšali roke dobav, povečali obseg proizvodnje ter izboljšali kakovost obdelave kovinskih proizvodov za potrebe svojih kupcev.

Za uresničitev želenih naložb so potrebovali dodatna sredstva. »Banka Sberbank je v sodelovanju z nami v zadnjih letih večkrat zamajala stari rek, da ti bančnik ponudi dežnik, ko sije sonce in ti ga vzame, ko dežuje,« hudomušno pristavi direktor podjetja Blaž Mur. In nadaljuje: »Ko ti bančni svetovalec v pravem trenutku predstavi vse značilnosti in prednosti financiranja iz Sklada skladov, je odločitev za prepotrebno naložbo toliko lažja.«

Dolgorocni kredit iz sredstev Sklada skladov

Naročite se na naše nasvete

Za vas pripravljamo vedno sveže in uporabne finančne nasvete. Bodite vedno na tekočem z novostmi in posebnimi akcijami.

ŽELIM NASVETE

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.