Številni so mnenja, da je proces menjave banke zapleten in dolgotrajen postopek, kar pa ne drži. Pri Sberbank banki z osebnim pristopom poskrbimo, da bo postopek zamenjave osebnega transakcijskega računa minil enostavno in brez stresa.

Potrošniki o zamenjavi banke razmišljamo iz različnih razlogov, največkrat pa zaradi visokih in nepreglednih stroškov storitev, ter neprilagodljivosti naše banke. Ker proces menjave banke ocenjujemo kot zapleten in dolgotrajen postopek, pa se na koncu pogosto za samo menjavo sploh ne odločimo. Vendar pa vedno ni čisto tako. Tisti, ki so se odločili zamenjati banko, označujejo proces menjave, kot manj zapleten kot so sprva pričakovali. Z menjavo tudi niso imele večjih stroškov celo nasprotno, v osnovi je celo brezplačen . Strinjali so se, da je bila menjava banke dobra odločitev. Na kratko smo opisali osnovne tri korake, ki vas čakajo v primeru zamenjave banke: 

1. korak: Odločite se za menjavo banke

Ta korak je morda najtežji. Ko se odločite za menjavo banke, morate najprej izbrati enega izmed osebnih računov pri novi banki. Pri Sberbank banki lahko osebni račun oblikujete po po vaših željah, saj vam je na voljo zelo široka paleta paketnih računov, ki že vključujejo različen nabor bančnih storitev. Verjamemo, da boste glede na vaše navade in potrebe, lahko našli vam najprimernejšega. Pri odločitvi pa vam lahko pomagajo tudi naši svetovalci, ki bodo individualno in po konceptu urejenih osebnih financ za vas pripravili ustrezno svetovanje in nabor produktov oz. storitev. Na sestanek se lahko naročite prek obrazca na spletni strani ali na brezplačni telefonski številki 080 22 65.

2. korak: Prek spleta oddajte vlogo za odprtje računa

Postopek lahko v primeru Direkt računa pospešite in vlogo za odprtje računa oddate prek spleta. Po prejemu vloge vas bomo poklicali in z vami uredili podpis pogodbe. Izdelali vam bomo bančno kartico ter vklopili spletno banko eSberbank SI in mobilno banko mSberbank SI

Direkt račun – najpogostejše bančne storitve za 1 EUR/mesec

Direkt račun vam za vsega 1 EUR na mesec omogoča vse najpogostejše bančne storitve:

 • brezplačen vklop spletne in mobilne banke,
 • vodenje transakcijskega računa in debetna kartica Activa Maestro,
 • brezplačni prvi 4-je dvigi v mesecu na bankomatih drugih bank v Sloveniji in državah EU z uradno valuto evro,
 • brezplačno plačilo prvih 4-ih domačih plačilnih nalogov na mesec prek spletne ali mobilne banke,
 • brezplačni vsi dvigi gotovine na bankomatih Sberbank v Sloveniji,
 • brezplačen limit na računu v višini 100 EUR, brez obresti,
 • možnost brezplačnega odprtja elektronskega varčevalnega računa eObresti,
 • domska in primerjalna asistenca,
 • večvalutni račun …

Ob storitvah, ki so vključene brez doplačila, pa lahko po želji dodate k računu tudi storitve ob doplačilu:

 • posojilno Ide@l Mastercard kartico,
 • varnostni SMS,
 • izredni limit na računu nad zneskom 100 EUR. 

Naroči

 


3. korak: Oglasite se v poslovalnici

Če ste se odločili za Direkt račun vas čaka le še podpis pogodbe in uporaba novega računa se bo lahko pričela. Takoj v naslednjem trenutku pa lahko skupaj z vami sprožimo še proces Zamenjave banke, s katerim bomo z vašim pooblastilom poskrbeli, da bomo večino spremljajočih postopkov same zamenjave, v sodelovanju z vašo staro banko, uredili kar mi. Za ureditev vaših dohodnih plačil, trajnikov, SEPA direktnih obremenitev in zaprtja računa, vaše stare banke tako ne boste več potrebovali obiskati.

V primeru, da vam sodobna pot oddaje naročila vloge za odprtje rauna ne ustreza, pa nas obiščite na sestanku in se z našim svetovalcem posvetujte, kateri osebni račun je najbolj primeren za vas. S seboj prinesite tudi veljaven osebni dokument, davčno številko in bančno kartico obstoječega računa pri drugi banki. Naši svetovalci vam bodo odgovorili na vsa zastavljena vprašanja in vam pomagali pri izpolnjevanju obrazcev, ki so potrebni v postopku zamenjave osebnega transakcijskega računa.

Osebni računi

Izberite osebni račun in ga oblikujte po svoje ali izberite katerega izmed paketnih računov, ki že vključujejo nekatere bančne storitve.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.