jan 31, 2019

Ob naraščajočem številu nakupov prek spleta sta uporabnikom, ob ceni, pomembni preprostost in brezskrbnost nakupa. MŽetom, ki je od januarja na voljo vsem imetnikom Ideal Mastercard® kartice, omogoča prav to. Preprostost in brezskrbnost.

Ide@l Mastercard kartica zagotavlja brezskrbnost nakupov na vseh spletnih prodajnih mestih z oznako Mastercard SecureCode. Imetniki Ide@l kartice so do zdaj generirali enkratno geslo z uporabo OTP čitalca, ki pa so ga morali imeti ves čas s seboj. Od januarja preprostost generiranja enkratnega gesla omogoča mŽeton, ki je umeščen v mobilno banko mSberbank SI. Imetniki spletne banke eSberbank SI lahko mobilno banko naročijo kar znotraj spletne.

Kako do mŽetona?

Imetniki Ide@l Mastercard kartice morajo imeti tudi mobilno banko. Ob vstopu v mobilno banko se do mŽetona dostopa prek ikone na osnovnem zaslonu. Aktivacijo mŽetona se izvede povsem preprosto, potreben je le en klik. mŽeton je možno izbrisati in nato ponovno aktivirati. Uporabniki lahko aktivirajo v mobilni banki na eni napravi le 1 mŽeton. Če ima uporabnik mobilno banko tudi na drugi napravi, lahko na tej aktivira ločen mŽeton. Aktivacija in uporaba mŽetona sta brezplačni, trenutno je na voljo le Android uporabnikom, a že v kratkem ga bodo imeli tudi iOS uporabniki.

Aktivacija mŽetona

mŽeton je aktiviran, kaj pa zdaj?

Hitro po nakupih. Nemudoma, ko je mŽeton aktiviran, ga je možno tudi uporabiti. V praksi to pomeni, da se v spletni trgovini v nakupovalno košarico odloži želeni produkt in se »priklika« do strani Mastercard SecureCode. Tam bosta na voljo dve možnosti potrjevanja transakcije. Že znan način z OTP čitalcem ali mŽetonom. Zadnji je idealna izbira za preprosto plačilo. V mobilni banki je potreben klik na mŽeton, izpisala se bosta serijska številka in enkratno geslo, ki se vpišeta v polje na Mastercard SecureCode strani in produkt je že na poti proti kupčevemu domu.

Infografika mŽeton

Ob varnosti, ki jo zagotavlja Ide@l Mastercard kartica, pa pri nakupih prek spleta ne pozabite tudi drugih koristnih nasvetov.

mŽeton generator enkratnih gesel

Pridružite se nam

Občasno vam bomo poslali koristne finančne nasvete. Prvi boste izvedeli tudi informacije o novostih, ponudbah in dogodkih iz Sberbank.

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zanimanje.
Prosimo potrdite svojo prijavo s klikom na povezavo, ki smo vam jo poslali na vaš vpisan e-mail naslov.