Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Če je bil prvi del intervjuja z Eriko Fabjan usmerjen bolj v športni del, pa nam je v drugem delu pojasnila, kakšen odnos ima z mlajšimi sestrami, zaupala pa nam je tudi lastne nakupovalne navade.

Ste najstarejša izmed štirih sester. Ste imeli zaradi tega v mladosti kakšne privilegije? So se sestre na vas pogosto obrnile za kakšen odbojkarski nasvet?

Kar se tiče same vzgoje staršev, lahko rečem, da so se z vsemi štirimi kvalitativno in kvantitativno enako ukvarjali. Privilegij je bil mogoče edino, da sem imela priložnost prva preizkusiti nekatere nove stvari, kar pa je velikokrat hkrati tudi pomenilo, da sem prva orala ledino glede določenih vprašanj in pravil (smeh).

Na splošno vseskozi nosim občutek odgovornosti in skrbi za mlajše sestre, čeprav danes to absolutno ni potrebno, ampak to pač imamo starejši očitno zapisano v našem DNK (smeh). S Simono sva bili in imava glede odbojke vseskozi obojestransko komunikacijo, Katarini (najmlajši) pa tudi obe poizkušava pomagati in svetovati na podlagi svojih preteklih odbojkarskih izkušenj.

Kako bi se opisali s tremi besedami?

Ambiciozna, energična in komunikativna.

Predvidevamo, da spremljate tudi uspehe slovenske odbojkarske reprezentance. Čemu pripisujete takšne uspehe in kaj fantom napovedujete za prihajajoči EuroVolley?

Na prihajajočem EuroVolleyu imajo fantje zgodovinsko priložnost, da pred domačo publiko osvojijo medaljo. Ker kvaliteto za najvišja mesta zagotovo imajo in resnično verjamem v to, da jim lahko uspe. Poleg kakovosti posameznikov je razlog za uspeh zagotovo tudi ta, da je reprezentanca skupaj v tej sestavi že kar nekaj časa, da se posledično tudi dobro poznajo ter da imajo pozitiven ekipen duh.

Če bi morali izpostaviti najboljšega slovenskega reprezentanta, za koga bi se odločili in zakaj?

Nobenega ne bi izpostavila, ker konec koncev je kolektiv tisti, ki sestavi vsako točko, set in zmago.

Kako se spominjate prehoda na uporabo bančne kartice (pred tem ste v mlajših letih verjetno uporabljali zgolj gotovino), kaj vam je pomenilo, da lahko plačujete z bančno kartico?

Predvsem se mi je zdela oziroma se mi zdi uporaba plačilne kartice veliko bolj praktična od plačevanja z gotovino. Predvsem na potovanjih oziroma odbojkarskih turnirjih po svetu je bil ta način varnejši, ker ni bilo treba večjih količin denarja nositi s sabo in tudi enostavnejši zaradi različnih valut. Pa tudi v primeru izgube kartice ni večje panike, ker se lahko prekliče.

Kako pogosto kupujete preko spleta? Kdaj se odločite oziroma v kakšnih primerih se odločite za nakup preko spleta?

Nakupe preko spleta opravljam čedalje pogosteje. Za te se odločim predvsem takrat, kadar produkt ni dostopen v fizični trgovini ali v Sloveniji.

Se spomnite, kaj je bil vaš zadnji nakup preko spleta?

Letalske vozovnice.

Naročite se na naše nasvete

Za vas pripravljamo vedno sveže in uporabne finančne nasvete. Bodite vedno na tekočem z novostmi in posebnimi akcijami.

ŽELIM NASVETE

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.