jan 21, 2019

Družina Fabjan je močno zapisana odbojki, med štirimi sestrami pa je najstarejša Erika, ki skupaj s Simono prenaša znanje pri odbojki na mivki na vse mlajše. V prvem delu intervjuja smo se z Eriko pogovarjali o njeni šoli odbojke na mivki in tekmovanjih.

Erika, najprej bi vam zaželeli srečno in predvsem zdravo 2019. Leto je na okoli, zato je na mestu vprašanje, kakšne cilje ste si zastavili v novem letu?

V novem letu si želim predvsem do konca sanirati poškodbo kolena, uspešno izpeljati planirane projekte v okviru šole Fabjan sisters ter ohraniti zdravje in dobre odnose z ljudmi.

Vas bomo letos videli na kakšnem od večjih tekmovanj?

Na žalost sem svojo profesionalno kariero zaključila po poškodbi kolena, saj le to ni več sposobno prenašati večjih obremenitev, ki jih zahtevajo pogosti treningi in tekmovanja na tem nivoju. Se bom pa vsekakor potrudila, da koleno rehabilitiram vsaj do te mere, da bom mogoče kakšen turnir pa le odigrala oziroma da bom lahko nastopila na turnirjih mešanih dvojk, vendar bolj na rekreativni ravni. Sicer pa bo situacija najbolj jasna pred poletjem, saj imam v naslednjih mesecih namen ponovno opraviti del rehabilitacije.

Se letos obetajo kakšne novosti v vaši šoli Sester Fabjan?

Obeta se novost, ki bo zanimiva predvsem za mlade igralke in igralce. Ko bo ideja dodelana in ko bo vse dokončno pripravljeno, pa tudi izdava novost (smeh).

Kaj vam pomeni, da imata s sestro Simono svojo lastno šolo?

Fabjan Sisters Beach Volleyball School nama omogoča, da v določeni meri nadaljujeva svojo skupno odbojkarsko pot in svobodno uresničujeva ideje, ki se nama v zvezi s tem porodijo. Radi prenašava znanje na tiste, ki so tega željni in čutijo isto strast do odbojke na mivki kot midve. Pomembno pa nama je tudi, da preko šole spodbujava aktiven in zdrav življenjski slog.

Kako bi ocenili letošnji prvenstvi v odbojki na mivki v centru Ljubljane in sestrski turnir, ki je bil na sporedu v novembru v Ludusu? Kakšna sta turnirja v primerjavi s tujino?

Vsekakor je za slovenske igralke in igralce to odlična priložnost, da naberejo mednarodne izkušnje in konec koncev tudi mednarodne točke, ki jim omogočajo nastop na ostalih mednarodnih turnirjih. Kar se tiče same organizacije in pripravljenosti tekmovanja, sta bila oba izpeljana na res visokem nivoju in sta povsem primerljiva s turnirji svetovne lige, ki se uvrščajo na raven treh ali štirih zvezdic. Sam nivo konkurence je ustrezal nivoju tekmovanja z eno zvezdico in upam, da se bo vsako leto dodala kaka zvezdica, skupaj z rastjo igralcev.

Če bi lahko izbrali katerokoli tujo tekmovalko za igranje na turnirju v središču Ljubljane, katera bi ti bila in zakaj?

Ne bi izbrala tuje igralke, ampak bi ostala kar pri svoji sestri Simoni. So mi njene podaje preveč ustrezale (smeh).

Če se v mladosti ne bi odločili za igranje odbojke, kateri bi bil vaš šport in zakaj?

Verjetno bi se preizkusila v tenisu ali atletiki, predvsem v tekih na kratke proge.

Ste imeli oziroma ali še imate kakšnega športnega vzornika oziroma vzornico?

Moj odbojkarski vzornik je bil že od samega začetka odbojkarske kariere slovenski odbojkar Matija Pleško.

Pridružite se nam

Občasno vam bomo poslali koristne finančne nasvete. Prvi boste izvedeli tudi informacije o novostih, ponudbah in dogodkih iz Sberbank.

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zanimanje.
Prosimo potrdite svojo prijavo s klikom na povezavo, ki smo vam jo poslali na vaš vpisan e-mail naslov.