Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Ste tudi vi kdaj sanjali o pametnem domu, kjer lahko naprave in stvari upravljate iz udobja vašega kavča? Sanje so že postale realnost, utegnejo pa tehnološko napredne radosti stati nekaj več denarja, a rešitev je tu.

Razvoj tehnologije v domove prinaša stvari, ki lahko lajšajo življenje. Pametno pohištvo in bela tehnika prek različnih aplikacij z vami komunicirajo, vi pa udobno nameščeni na kavč z njimi upravljate in jih nadzirate.

Globalni igralci kot so Amazon, Apple, Google in drugi, vedno več pozornosti namenjajo pametnim pomočnikom, ki poenostavljajo uporabniško izkušnjo, hkrati so odlični poslušalci, čeprav njihov odgovor vedno ni najbolj pameten. Priskočijo vam na pomoč, ko niste najbolj razpoloženi, da bi opravili določeno opravilo. Pametnemu pomočniku z glasovnim ukazom lahko naročite, da pokliče ali pošlje sporočilo želeni osebi, ugaša in prižiga luči, uredi rezervacijo za večerjo, predlaga dobre filme in glasbo ali uresniči kakšno drugo željo.

Že uporabljate robotski sesalnik?

Še bolj priročne so pametne naprave, ki pomagajo pri hišnih opravilih. Robotski sesalnik na primer. Če vas moti hrup, ki ga oddaja pri svojem opravilu, lahko z njim upravljate oziroma nadzorujete iz delovnega mesta, sprehoda ali kjerkoli že ste. Se s počitnic radi vrnete v čist dom?

Pametne konvencijske pečice so idealna za vse, ki ne najdete časa za peko in kuhanje. Jed vstavite v pečico, nato se zgodi čarovnija. Kamera, pridobljeni podatki in umetna inteligenca pripomorejo, da pečica sama speče obrok. Vse ukaze, kako naj bo jed spečena, pogreta, skuhana, izvedete prek pametnega pomočnika oziroma aplikacije. Peko ali kuho spremljate nato na aplikaciji prek kamere in drugih informacij. Na koncu ste opozorjeni, da je hrana pripravljena.

Ste za boljši spanec?

Proizvajalci pohištva so vedno bolj usmerjeni v produkte, primerne za pametni dom. Mizice in nočne omarice že podpirajo funkcionalnost brezžičnega napajanja, nekatere imajo vgrajen avdio sistem. Na pametni napravi le izberete glasbo. Še bolj dodelani in tudi dražji, so kavči. Pametni stoli vas na primer opozarjajo na pravilno sedenje, da vas ne bo bolela hrbtenica. Nekateri omogočajo tudi masažo. Pametne naprave imajo še številne druge funkcionalnosti. Nekatere sporočajo, kdaj je v prostoru slab zrak, kdaj morate spiti kozarec vode in tako dalje.

Pametne postelje skrbijo za boljši spanec. Pridobljeni podatki omogočajo, da se potrebe prilagodijo vašim željam. Ker je vzmetnica prilagodljiva na obeh straneh postelje, pari nimajo več težav z udobnim spanjem, saj se vzmetnica prilagodi vsakemu posebej. Nekatere postelje imajo vgrajeno tehnologijo, ki prilagajajo temperaturo. Poleti vam ni vroče, pozimi pa vas ne zebe.

Kako do pametnega doma?

Nova tehnologija vas sicer lahko udari po žepu, po drugi strani pa vam lahko lahko zelo olajša vaš vsakdan. Preverite ugodne potrošniške kredite z odplačilno dobo do 240 mesecev za kredite s spremenljivo obrestno mero, zavarovane z zastavo nepremičnine. S sredstvi kredita lahko poplačate različne obstoječe finančne obveznosti. V pomoč pri izbiri primernega kredita so vam tudi informativni izračuni.

Ugodni potrošniški krediti

Ugodni potrošniški krediti z ugodno obrestno mero in nizkimi stroški odobritve. Tudi za nekomitente.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.