Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Sodite v skupino, ki se ob koncu meseca vpraša, kam je šel vaš denar? Pripravili smo vam nekaj manjših nasvetov, kako lahko privarčujete manjši oziroma tudi večji znesek denarja na mesečni oziroma letni ravni.

Pripravite si nakupovalni seznam

Pred odhodom v trgovino po nakupih si pripravite nakupovalni seznam. Kupite le tisto, kar ste zapisali na seznam. V nasprotnem primeru vas bodo bogato obložene police premamile, v nakupovalni košarici ali vozičku pa se bodo povsem nepričakovano znašle dobrote, ki jih ne potrebujete nujno.

Spremljate posebne ponudbe in konkurenco

Priznajmo si. Ponudba na trgu za izdelke in storitve je neomejena. Enako ogromno je ponudnikov. Kolikor utegnejo biti reklame v poštnih nabiralnikih ali prek spleta nadležne, pa nam utegnejo tudi priskočiti na pomoč. Omogočajo nam primerjati različno ponudbo. Zato bodite na preži nad posebnimi akcijami, razprodajami in odprodajami pri različnih ponudnikih dobrin.

Opustite slabe razvade

Konzumirate tobačne izdelke? Ste že kdaj preračunali, koliko bi privarčevali na letni ravni, če bi opustili kajenje? Vzemimo za primer kadilca, ki vsak dan pokadi škatlico cigaret v vrednosti 3,70 evra. Na leto za slabo razvado odšteje 1.350 evrov. Za takšen znesek bi lahko na počitnice odpeljali celotno družino. Da ne govorimo, da bi naredili nekaj dobrega tudi za vaše zdravje.

Šport in kulinarika

Športne aktivnosti so dobre za zdravje. Obenem utegnejo biti drage. Članarine za fitnes, vodene vadbe … Mar ne bi bilo ceneje od pomladi do zime teči in kolesariti po naravnih poteh kot na umetni stezi? Bi bil vaditelj iz YouTube kanala primerna zamenjava tistemu iz vodene vadbe? Tudi pri prehrani lahko znižate strošek, če si ga pripravite doma in v ga službi le pogrejete. Okoliške restavracije so dražje.

Redno plačevanje z Ide@l Mastercard® kartico

Imetnikom Ide@l Mastercard kartice je na voljo Ide@l Bonus, ki vam pri Standardni Ide@l Mastercard kartici pripada pri mesečnih plačilih nad 400 EUR. Če večino plačil v enem mesecu opravite z Ide@l Mastercard Standard kartico, boste hitro presegli ta limit in ne boste imeli stroškov naročnine. Letno boste tako prihranili 38,40 EUR. Prav tako lahko prihranite, če se odločite le za eno namesto več kreditnih kartic, saj plačujete manj članarin.

Ne kupujte nakupovalnih vrečk

Ob obisku trgovine prinesite s seboj nakupovalno vrečko, ne kupite je vedno znova. Sicer zanjo ne boste odšteli veliko, vendar pa bi si v prvem primeru na letni ravni lahko privoščili kakšno malenkost. Ob manjši porabi vrečk, narejenih iz plastike, boste tudi sami prispevali k varovanju okolja.

Naročnina na dnevne časopise in revije

Ljubitelji dnevnih časopisov in raznih revij boste privarčevali tudi v primeru letne naročnine. Ob vsakodnevnem nakupu vas bo posamezen medij stal več.

Manjša nakazila na varčevalni račun

Se ne morete upreti čarom izložbenih oken? Ko zagledate izdelek, ga morate imeti? Ali vas pri brskanju po internetu najdejo ravno tisti oglasi s produkti, ki jih nato kupite? Skušajte se zadržati pri nakupu in se odločite za varčevalni račun. Vsakič, ko želite izvesti nakup, raje vrednost zneska produkta nakažite na varčevalni račun. To storite lahko tudi enkrat tedensko. Ni nujno, da je znesek visok. Lahko je le 10 evrov. Poglejmo na primeru. Vsak teden v letu nakažite 10 evrov na varčevalni račun. Leto 2018 ima 52 tednov, kar pomeni, da bi ob koncu leta imeli na računu 520 evrov.

Sberbank eObrestni račun je namenjen varčevanju fizičnih in pravnih oseb. Denar na elektronskem varčevalnem računu ni vezan in vam je vedno na voljo. Hkrati vam ne predstavlja stroškov, saj je poslovanje z računom brezplačno. Brez stroškov vodenja in provizij. Odprtje Sberbank eObrestnega računa je enostavno, poteka prek spleta in ne zahteva menjave banke. Z njim lahko poslujete kjerkoli in kadarkoli.

Depozit z avtomatskim podaljšanjem

Bolj varno kot prihranki zakopani na vrtu. Odlična obrestna mera in varna ter privlačna naložba.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.