Na sončni slovenski obali je poslovalnica Sberbank banke v Kopru. K nam prihajajo stranke iz bližnje in daljne okolice.

Veliko število strank je pripisati strokovnosti in prijaznosti zaposlenih, ob tem pa ne moremo spregledati dejstva, da je prebivalcem naslednja najbližja poslovalnica na voljo v Ljubljani, na Viču.

Na kaj najprej pomislite, ko slišite besedo obala? Morda morje, sonce? Pri Sberbank banki nam na pamet pade ekipa polna energije, ki jo črpa prav iz toplih sončnih žarkov. Igor Mihalič, vodja podružnice v Kopru, s svojimi sodelavci in izkušnjami skuša rešiti takšno in drugačno prošnjo strank. »V našo poslovalnico, ki se nahaja na odlični lokaciji v neposredni bližini garažne hiše in ostalih mestnih parkirišč, prihajajo stranke iz celotne slovenske obale. Od ankaranske, seveda koprske,  izolske in piranske občine. Zaradi naše strokovnosti nas obiščejo tudi od drugod, Brkinov, Krasa in Nove Gorice in ostalih krajev severne Primorske ter dela notranjske,«  nam je kraje, od koder prihajajo stranke, opisal Igor.

Prebivalci razmišljajo vedno bolj podjetniško

Za prebivalce ob morju bi pričakovali, da se bodo v večjem številu odločali za potrošniške kredite, s katerimi bi si privoščili nakup jadrnic, gliserjev, vodnih skuterjev in podobno. Pa je temu res tako?

»Seveda se najdejo tudi tovrstna povpraševanja, a večina izvira iz primarnih potreb strank, zlasti mlajših generacij, ki si urejajo novi dom ali preurejajo stanovanja v hišah svojih staršev, kupujejo avtomobile in druge nujne življenjske potrebščine. Zaznali smo, da prebivalstvo razmišlja vedno bolj podjetniško. Z nakupom dodatne nepremičnine ali druge, tudi kmetijske oziroma turistične, dejavnosti, si skuša ustvariti razmere za finančno varno preživljanje starostnega obdobja, upoštevajoč dejstvo, da je pokojninski sistem dokaj nepredvidljiv,« nam je pojasnil vodja podružnice, v kateri je zaposlenih 10 oseb.

Sberbank banka poslovalnica Koper

Zaupanje je obojestransko

Primorci veljajo za vesele in komunikativne ljudi. Komunikacija in zaupanje pri pogovoru z osebnim finančnim svetovalcem sta ključna dejavnika pri iskanju ustrezne finančne rešitve.

»Vsako stranko obravnavamo drugače. Skušamo ustvariti oseben in zaupljiv ter hkrati profesionalen odnos, stranko si želimo bolje spoznati, saj le tako najdemo primerno rešitev. Zaupanje je pomembno in je obojestransko. Več kot prejmemo informacij o strankinih željah, načrtih, življenjskih navadah, bolj natančen vpogled dobimo, kakšne so strankine potrebe. Na podlagi teh informacij lahko nato pripravimo najbolj primerno rešitev za uresničitev strankinih potreb,« o razmerju s strankami in medsebojnem odnosom pravi Mihalič.

Naročite se na naše nasvete

Za vas pripravljamo vedno sveže in uporabne finančne nasvete. Bodite vedno na tekočem z novostmi in posebnimi akcijami.

ŽELIM NASVETE

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.