V drugem delu intervjuja z Nejcem Zemljakom in Janom Pokeršnikom, našo najuspešnejšo dvojico v odbojki na mivki, smo se pogovarjali o izkušnjah pri nakupih prek spleta in vidik sponzorskega sodelovanja s Sberbank banko.

Zemljak in Pokeršnik sta na nedavnem mednarodnem turnirju v Ljubljani osvojila drugo mesto, nedolgo zatem pa sta še bolj izkazala. Na turnirju v Ičiču sta postala srednjeevropska prvaka! Vsi, ki ste zamudili prvi del intervjuja, si ga lahko preberete na tej povezavi.

8. Kaj pa obstransko dogajanje –sponzorske aktivacije? Kako sta jih videla?

Nejc: Nekaj aktivacij je sedaj že tradicionalnih, se pa vsako leto pojavi tudi kakšna nova. Od recimo bolj izstopajočega igrišča za odbojko v bazenu ter majhnem odbojkarskem igrišču za igro ena proti ena, do nekaterih predstavitvenih kioskov. Gre za zelo pomemben del dogodka, saj po eni strani sploh omogočajo dogodek, hkrati pa ustvarjajo plažo sredi mesta, kar je tudi sama rdeča nit dogodka.

Jan: Res je. Verjamem tudi, da jih bo naslednje leto še več in bo ta »aktivacijska vas« še pomembnejši del dogodka.

9. Kaj sponzorji počnejo na turnirjih v tujini? Morda kakšna aktivacija, ki vama je še posebej ostala v spominu?

Jan: Predvsem nagradne igre, v katerih gledalci sodelujejo med odmori. Še posebej se spomnim, ko gledalci s kretnjami začnejo oponašati glavnega sodnika (smeh).

Nejc: Najbolj se mi je v spomin vtisnilo celotno dogajanje ob centralnem igrišču na turnirjih 5 zvezdic (npr. Dunaj in Gstaad), kjer pripravijo ogromno različnih stvari. Pravzaprav je že to dogodek sam po sebi. Odbojkarski izzivi, kot so merjenje hitrosti oziroma moči udarca, drugi športi, kot na primer mini namizni tenis, surf, pa različne kulinarične ponudbe ...

10. Kje vidita še možnost napredka pri razvoju ljubljanskega turnirja?

Jan: Predvsem v samem rangu turnirja. Povečati število točk in nagradni sklad. Če bi povečali tudi tribune sva prepričana, da bi jih napolnili (smeh).

Nejc: Se strinjam z Janom. Menim tudi, da je še nekaj rezerve v obstranskem dogajanju, sami plaži sredi mesta.

11. Kako pa sta kaj vešča pri spletnem nakupovanju, kako pogosta se ga poslužujeta in kaj največkrat kupujeta prek spleta?

Jan: Spletno nakupovanje uporabljava zelo pogosto. Kupujeva letalske karte, rezervirava hotele, športne pripomočke, razna ohišja za telefon in podobno.

Nejc: Vešč, ne vem koliko sem, ampak večino stvari, ki jih nato kupim, najdem nekje na spletu.

12. Kaj je bila zadnja stvar, ki sta jo kupila prek spleta?

Jan: Športni pripomočki - elastike.

Nejc: Letalske karte, rent-a-car, prenočišče (smeh).

13. Kaj vama pomeni sponzorstvo Sberbank banke?

Jan: Sberbank banka nama omogoča, da lahko tekmujeva na vseh turnirjih Evropske in Svetovne serije. Vsako sezono s trenerjem potujemo ogromno po svetu, stroške pa nosiva sama. Brez Sberbank banke to nebi bilo mogoče.

Nejc: Dejansko se brez podpore Sberbank banke ne bi morala udeleževati turnirjev svetovne serije.

14. Sberbank banka ni le vajin osebni sponzor, temveč tudi sponzor ljubljanskega turnirja. Kako vidita dejstvo, da je Sberbank banka vedno bolj prisotna v odbojki?

Jan: Sberbank banka ima v odbojki res posebno mesto. Bodisi je to dvoranska odbojka, sedeča odbojka, odbojka na mivki ali odbojka na snegu. Omogoča vsem tekmovanje na najvišji ravni, hkrati pa spodbuja in navdušuje tudi mlajše selekcije, da se več ukvarjajo s športom.

Nejc: Veseli dejstvo, da je Sberbank banka vzela odbojko na mivki in nasploh odbojko za svojo. Menim, da s tem naredi Sberbank banka veliko za razvoj celotnega športa. Omogoči boljša in večja tekmovanja, ekipam boljše pogoje, kar na koncu vodi v razvoj in napredek.

Naročite se na naše nasvete

Za vas pripravljamo vedno sveže in uporabne finančne nasvete. Bodite vedno na tekočem z novostmi in posebnimi akcijami.

ŽELIM NASVETE

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.