Naša sponzoriranca Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik veljata za najuspešnejša slovenska odbojkarja na mivki. To sta dokazala tudi na nedavnem mednarodnem turnirju v Ljubljani, kjer sta osvojila izjemno drugo mesto. Vabljeni k branju 1. dela intervjuja.

Zemljak in Pokeršmik sta po turnirju v Ljubljani slavila zmago še na turnirju na Ičiču in postala srednjeevropska prvaka! Posebej za naše bralce smo ju povprašali o občutkih nastopanja pred domačimi navijači in o sami organizaciji turnirja, preverili pa smo tudi kako se znajdeta pri spletnem nakupovanju in še kaj …

1. Fanta, najprej čestitke za izjemen uspeh na letošnjem odbojkarskem spektaklu v središču Ljubljane. Kako sta zadovoljna z osvojenim končnim drugim mestom?

Jan: Hvala. Takoj po finalu je seveda bilo prisotno razočaranje, ampak po nekaj prespanih nočeh pa sva zelo zadovoljna s srebrom.

Nejc: Menim, da je medalja na svetovni seriji vedno lep uspeh. Kot tekmovalca si sicer vedno želiva zlato. V retrospektivi na finale se tudi zavedava nekaterih stvari, ki bi jih sedaj poskusila drugače tako da upava, da bo naslednjič še žlahtnejša medalja (smeh).

2. S kakšno konkurenco sta se spopadla na letošnjem turnirju?

Jan: Pri moških je bila močna konkurenca. Prijavljenih je bilo več kot 50 moških dvojic.

Nejc: Govorimo o reprezentancah, kar pomeni najboljših ekipah teh držav. Posledično več kot je ekip, boljša je konkurenca.

3. Kaj bi se moralo poklopiti, da bi zmago slavila tudi v finalu oziroma kaj je odločilo veliki finale?

Jan: Rusa sta res izjemno odigrala finale. Igrala sta praktično brez napak. To sta ponovno pokazala naslednji vikend, ko sta osvojila turnir svetovne serije v Vaduzu. Verjameva pa, da če bi se v finalu točka ali dve odvili drugače, potem bi videli drugačen rezultat.

Nejc: Se strinjam z Janom. Rusa sta odigrala eno svojih boljših tekem. Odlično sta se odzvala na najine različne poizkuse vršenja pritiska in na koncu zasluženo slavila zmago.

4. V čem se je letošnji turnir najbolj razlikoval od prejšnjih turnirjev?

Jan: Pravzaprav meniva, da je bil turnir lansko leto večji kot letos. Bila je močnejša konkurenca, turnir pa je bil tudi točkovno in finančno veliko večji kot letos. Ne pozabimo, da sta lani na Kongresnem trgu slavila aktualna evropska prvaka.

Nejc: Verjamem, da se organizatorji trudijo vsako leto kaj dodati in izboljšati. Mi igralci pač večino časa preživimo na samem tekmovanju, kjer je bila tokrat razlika v tem, da smo imeli 16 ekip v glavnem delu, namesto 12.

5.  Kako je igrati pred domačimi navijači. Vama da to dodatno spodbudo ali zaradi tega čutita še dodaten pritisk?

Jan: Fenomenalno. Prav ta ambient, ki ga ustvarijo domači gledalci, je največji razlog, da zaigrava v Ljubljani. Seveda je vsako leto prisotnega nekaj pritiska, saj naju vsi pričakujejo vsaj v polfinalu, če ne že v finalu, pot do tja pa je zelo težka.  

Nejc: Vsekakor je vzdušje na Kongresnem trgu le dodatna spodbuda! Tako, da se lahko izjemnim ljubljanskim in slovenskim navijačem le zahvaliva, da so naju sprejela za svoja in naju tako spodbujajo.

6. Kaj o ljubljanskem turnirju pravijo oziroma so vama morda povedali tuji tekmovalci in tekmovalke? Jim je všeč?

Jan: Kot sva že prej omenila, prav to igrišče v središču Ljubljane in večerne tekme na katerih se tribune zapolnijo do zadnjega kotička.

Nejc: Tako je. Kongresni trg in vzdušje, ki se ustvari sta nekaj posebnega in tudi igralci to nenehno ponavljajo in so seveda veseli, če so lahko del tega.

7. Turnir vama je očitno odlično služil, saj sta kmalu po turnirju slavila na turnirju v Ičiču …?

Jan: Seveda. Turnir na Hrvaškem slovi po dobri organizaciji in po dobri lokaciji. Igrišče je le par metrov od morja.

Nejc: Po vseh potovanjih je super ostati kak teden ali dva bližje domu. Že sama krajša pot ogromno pripomore k regeneraciji (smeh). Če pa k temu še dodamo nekaj dodatnih kril, ki jih dobimo od celotne energije občinstva na ljubljanskem turnirju.

Ne zamudite niti drugega dela intervjuja, ki ga bomo objavili teden za prvim delom.

Naročite se na naše nasvete

Za vas pripravljamo vedno sveže in uporabne finančne nasvete. Bodite vedno na tekočem z novostmi in posebnimi akcijami.

ŽELIM NASVETE

LinkedIn

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.