Kadar ste v tujini, plačujte brezgotovinsko in uživajte v dodatnih ugodnostih vaše kreditne kartice Ide@l Mastercard®. Ta vam poleg ugodnosti omogoča varno ravnanje, če pa imate naloženo spletno ali mobilno banko, lahko sproti preverjate še porabo in sledite nastalim stroškom.

Odmislite iskanje drobiža in iz žepa potegnite Ide@l Mastercard kartico. Enostavno, tudi ob nižjih plačilih, uporabite plačilno kartico, ki vam bo postregla še s številnimi ugodnostmi.

Varnost na prvem mestu

Prednost plačilne, debetne ali kreditne kartice je zagotovo varnost, saj se v tujini ne sprehajate z večjo količino denarja v žepu, s tem pa zmanjšate tudi verjetnost tatvine. K večji varnosti lahko prispevate tudi sami – kartice ne puščajte na vidnem mestu, PIN kode ne zapisujte v telefon ali nosite v denarnici. Zapomnite si jo, oziroma, jo zapisano vedno hranite ločeno od kartice.

V primeru, da pozabite svojo varnostno kodo, kartico izgubite ali vam jo odtujijo, si ne pokvarite dopusta. Pred dopustom si prepišite telefonsko številko kontaktnega centra, ki je navedena na hrbtni strani vaše kartice. Pokličite na omenjeno telefonsko številko in prekličite kartico. Pri banki vam bomo ustrezno svetovali glede nadaljnjih korakov. Za dodatno zaščito pa svetujemo, da si vseeno vklopite varnostna SMS sporočila, s katerimi boste nadzorovali tako porabo kot uporabo sredstev.

Kartica je široko sprejeto plačilno sredstvo

Kartica Ide@l Mastercard je kot plačilno sredstvo priročnejša od gotovine, saj je sprejeta v več 150 državah po svetu na več kot 36 milijonih različnih prodajnih mestih. Ponuja vam tudi številne ugodnosti, ki jih najdete na spletni strani mastercard.si, in dostop do ekskluzivnih doživetij. Katerih? Odkrijete neprecenljiv svet z imenom Priceless Cities.

Letos se vas bo na Hrvaško odpravilo več kot polovica Slovencev. Ti bodo v 85 odstotkih sabo vzeli kartico, od tega jih bo slaba petina kartico uporabila pri več kot 50 odstotkov nakupov, pravi najnovejša raziskava MasterIndex. Vse, ki potujemo v tujino, najbolj prepriča široko sprejetost kartice (73 %), dobra zaščita pred zlorabo (45 %) in pa ugodno menjalno razmerje ob plačilu (35 %), še navajajo izsledki.

Konverzija v evre da ali ne?

Ob dvigu na bankomatih se ob uporabi debetne in kreditne kartice odločite za možnost dviga v lokalni valuti (brez konverzije). Ob izbiri valute plačila pri plačevanju pa je dobro vedeti, da je plačevanje v lokalni valuti ugodnejše, saj se izognete morebitnih dodatnim stroškom ob pretvorbi valute, oziroma bistveno slabšemu menjalnemu tečaju, ki ga ponuja lastnik POS-a ali bankomata. Vsekakor pa se prej pozanimajte o menjalnem tečaju tako doma kot v vaši izbrani destinaciji.

Mastercard in Sberbank banka

Ide@l Mastercard® kartica

Spremenite svoje nakupe v kredit do 60 obrokov. Odločite se za enega izmed 3 načinov odplačevanja. Spoznajte garancije in zavarovanja na nakupe in kartico.

ZANIMA ME

LinkedIn

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.