V deželi sonca, cvička in petja, kot domačini radi pravijo pokrajini v okolici kraja Šentjernej, je tudi poslovalnica Sberbank banke. Ta je bila prva poslovna enota Sberbank banke v dolenjski regiji.

Oktobra leta 2011 je bila občina Šentjernej in mestece, ki nosi isto ime, del slavnostnega odprtja poslovne enote, takrat še pod okriljem Banke Volksbank. Odprtje podružnice je sovpadalo z odprtjem poslovne stavbe Kobra, izjemnega nizkoenergijskega poslovnega objekta, kjer se poslovalnica nahaja.

Dogodek je spremljal kulturni program, ki so ga pripravili učenci osnovne šole Šentjernej, prebivalce so pričakali baloni in maskoti banke ter mesta Šentjernej. Ob prihod banke v regijo so lokalni skupnosti podarili defibrilator.

Matej Golob, ki vodi podružnico Šentjernej od samega začetka, se spominja: »Zgodilo se je na ponedeljek, 12. septembra 2011. Počitnice so se komaj dobro končale, zato je bilo sonce še vedno močno. Dogodki, ki sta jih skupaj s pihalnim orkestrom občine Šentjernej povezovali maskoti Šentjerneja in banke, so se vrstili skozi cel dan. Na temo balonov, ki so zjutraj zasijali po celotnem Šentjerneju, je kar nekaj anekdot. Naj povem le eno. Balonov je bilo kar precej, zato jih je ekipa pričela polniti s helijem kmalu po polnoči. Ko sem sredi noči dostavljal jeklenke s helijem, me je v naselju Dobrava ustavil policist z vprašanjem, kam se ob tej uri peljem. Ves zaspan sem izjavil, da peljem »bombe« v banko, ker jo pač odpiramo in pokazal čez ramo na zadnje sedeže, kjer sta se nahajali dve večji jeklenki. Policist je pogledal mene in jeklenki ter me po opravljenem rutinskem postopku spustil dalje. Kasneje sem se zavedal, kaj sem izjavil in se spraševal, kako bi se lahko zadeva končala v kakšnem drugem okolju.«

Sberbank banka poslovna enota Šentjernej

Trenutno je v poslovni enoti, ki se nahaja na Levičnikovi cesti 2,  zaposlenih pet sodelavk in sodelavcev, ki odlično poznajo lokalne potrebe in želje. Prav odnosi in medsebojno zaupanje s strankami so ključni za zadovoljstvo na obeh straneh. In lokalna skupnost je prepoznala vrednote, ki jih zagovarja Sberbank banka. To je tudi cilj, ki ga Matej zasleduje s svojo ekipo, ki teži k strokovnosti, povečanju zadovoljstva strank in gradnji zaupanja. »Skupaj s strankami iščemo prave rešitve. Z medsebojnim zaupanjem pa zagotavljamo uspešno dolgoročno sodelovanje, kar zagotavlja razvoj in napredek naših strank in tudi banke,« pravi o odnosu s strankami vodja podružnice.

V skoraj osmih letih poslovanja je povezanost banke s prebivalstvom in okoliškimi podjetji na zelo visokem nivoju, kar zagotavlja odprto komunikacijo s pravimi informacijami, ki so ključne za dobro sodelovanje.

Naročite se na naše nasvete

Za vas pripravljamo vedno sveže in uporabne finančne nasvete. Bodite vedno na tekočem z novostmi in posebnimi akcijami.

ŽELIM NASVETE

LinkedIn

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.