jul 02, 2018

Hrvaška je izjemno priljubljena destinacija za slovenske državljane, med temi pa so številni tudi lastniki nepremičnin, ki se redno soočajo s plačevanjem stroškov na Hrvaško. Sodite tudi vi v to skupino in iščete ugoden način plačevanja računov?

Glavna počitniška sezona je pred vrati, ogromno Slovencev se bo znova odpravilo na letni dopust na Hrvaško. Podatek s strani Hrvaške turistične skupnosti kaže, da smo Slovenci v strukturi gostov na Hrvaškem na drugem mestu, pred nami so le gosti iz nemškega trga. Zato smo pri Sberbank banki za vas testirali, s katero kartico je najugodneje plačevati na Hrvaškem, katere počitniške stroške morate pred odhodom upoštevati, na kaj morate biti pozorni, ko na Hrvaškem dvigujete gotovino na bankomatu oziroma ko opravite plačilo s kartico na POS terminalu. Tokrat pa smo se usmerili k vsem slovenskim državljanom, ki imate na Hrvaškem v lasti nepremičnino.

Hrvaška je popularna zaradi bližine, naravnih lepot, čistega morja, pri nekaterih je prisoten celo nostalgičen moment, saj ste se prvih plavalnih gibov naučili prav v naši južni sosedi. Nostalgijo vzbudijo tudi povezave z nekdanjo skupno državo, ko so mnogi Slovenci zgradili ali kupili nepremičnino na hrvaški obali. Skozi vsa leta se je zamenjalo že kar nekaj družinskih generacij. Po neuradnih podatkih je v lasti slovenskih državljanov okoli 110.000 nepremičnin, največ v hrvaški Istri in na kvarnerskih otokih.

Privarčujte z uporabo spletne ali mobilne banke – nakazila zgolj 0,99 EUR

Ob vseh užitkih, ki jih prinaša Jadransko morje, je v zadnjih letih tudi nekaj nezadovoljstva, ki so ga prinesle podražitve cestnine, hrane, pijače … Ob zgoraj navedenih nasvetih, ki vam pomagajo brezskrbno letovati, lahko lastniki apartmajev, stanovanj in počitniških hiš, privarčujete pri plačilih rednih stroškov.

Znižali smo tarifo za plačila v valuti hrvaške kune (HRK) na katerokoli banko na Hrvaškem, če je le-to izvedeno preko Sberbank spletne ali mobilne banke. Od 1. 7. 2018 le-ta znaša zgolj 0,99 EUR.

Vse kar potrebujete, je Sberbank spletna ali mobilna banka. Če še niste naš komitent, vam kot eno izmed zelo ugodnih možnosti predlagamo naročilo Direkt paketnega računa kar prek spleta,  katerega mesečno nadomestilo za vodenje računa znaša le 1,00 EUR. Paket nudi tudi brezplačno aktivacijo spletne in mobilne banke. Izračunajte, koliko lahko privarčujete?

Za konec malo za šalo, malo zares. Poceni izvršeno plačilo na Hrvaško bo prišlo prav tudi ob prejemu najmanj priljubljenega računa. Plačila kazni za prometni prekršek. Naj bo teh to poletje na Hrvaškem čim manj.

Direkt paketni račun Sberbank

Pridružite se nam

Občasno vam bomo poslali koristne finančne nasvete. Prvi boste izvedeli tudi informacije o novostih, ponudbah in dogodkih iz Sberbank.

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zanimanje.
Prosimo potrdite svojo prijavo s klikom na povezavo, ki smo vam jo poslali na vaš vpisan e-mail naslov.