Podobno kot se tudi ljudje ne počutimo najbolje, če nimamo nobenega opravka, se tudi denarju najbolje godi, če dela. Torej, če ustvarja donose. Seveda je odvisno od vsakega posameznika, koliko je za večje donose pripravljen tvegati.

Za posameznike, ki ne želijo prevzeti nikakršnih tveganj, so ena od najbolj razširjenih možnosti še vedno klasični bančni depoziti, seveda pa lahko izberejo tudi vedno bolj popularne delniške ter obvezniške sklade in sklad denarnega trga. Verjetno najslabša odločitev je, če prihranke pustimo kar doma, v nogavici, saj so tako podvrženi veliko tveganjem, njihova realna vrednost pa kopni iz dneva v dan.

Toda …

… ob stavku »nemogoče je mogoče« zagotovo pomislite na nekaj čvrstega, nezlomljivega in varnega. S podobnim sloganom bi lahko opremili tudi naložbeno možnost ABS Depozit Plus, ki je kombinacija varčevanja v depozitu z ročnostjo nad 1 leto in naložbe v vzajemne sklade ALTA. Višino vplačila v sklad določite sami. A višje kot je vplačilo, višjo obrestno mero na vaš depozit boste prejeli.

Ključne prednosti kombinacije ABS Depozit Plus, varčevanja v vzajemnih skladih in bančnem depozitu?

1. Višja obrestna mera!

Obrestna mera za depozit znaša do 1,4 odstotka letno, verjetno ena najvišjih v tem trenutku. Obrestna mera je odvisna od višine vplačila v vzajemni sklad. Višje kot je vplačilo, višja je tudi obrestna mera za depozit.

2. Možnost doseganja višjih donosov

Zaradi kombinacije varčevanja v depozitu in vzajemnem skladu imate možnost doseganja višjih donosov, kot če se odločite le za varčevanje v depozitu. Pri varčevanju v depozitih ste seveda dodatno nagrajeni, če se odločite za daljšo vezavo, vendar pa tudi pri tem ne smete pretiravati. Nikoli namreč ne veste, kdaj boste denar resnično potrebovali. Poleg tega pa se tudi obrestne mere skozi čas spreminjajo, vsekakor pa si ne želite priti v situacijo, ko bi morali predčasno prekiniti depozit.

3. Denar je vedno pri roki!

Delež vplačila v vzajemne sklade ALTA znaša najmanj 2.000 evrov oziroma 20 odstotkov od vplačanega zneska. Preostanek sredstev vežete v depozitu po višji obrestni meri, kot bi jo dobili drugače. Denar, ki bi ga vložili v vzajemne sklade ALTA pa so vam vseskozi na razpolago, kar je tudi ena izmed pomembnih prednosti varčevanja v skladih. S tem vam je namreč prihranjeno nemalo skrbi, če bi se znašli v situaciji, ko bi morali predčasno potrebovati denar.

4. Brezplačno!

Vplačila v vzajemne sklade ALTA je popolnoma brezplačno. Ne plačate nobenih vstopnih stroškov. To pa velja tudi za vaša morebitna prihodnja vplačila tudi v času, ko se vam je depozit že iztekel.

ABS depozit  Plus pa ima še nekaj prednosti, ki pozitivno vplivajo na donosnost. Vzajemne sklade upravlja ekipa izkušenih strokovnjakov, ki vsakodnevno skrbi, da so sredstva naložena preudarno in išče priložnosti na razvitih trgih ZDA in zahodne Evrope ter tudi na trgih v razvoju.

Naložba v vzajemne sklade ALTA obenem zagotavlja še dodatno varnost, saj so sredstva razpršena in skrbno nadzorovana.

ABS depozit Plus

Gregor Glazer

Produktni specialist za bančno zavarovalništvo in investicijske produkte

Depozit z avtomatskim podaljšanjem

Bolj varno kot prihranki zakopani na vrtu. Odlična obrestna mera in varna ter privlačna naložba.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.