Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Ljudje, ki poznajo svoje finance in skrbno pazijo na svoje finančno stanje, vedo, da najcenejši nakupi niso vedno najboljši nakupi. Znan rek “nimam denarja, da bi kupoval poceni” spodbuja k razmisleku o kakovosti ponudbe ob ekstremno nizkih cenah in vabljivih popustih.

Z odgovornim potrošništvom namreč lahko vplivate na vse vpletene v proizvodnem in prodajnem procesu, poleg tega pa ste odgovorni še do svojih financ. Tisti, ki so za določene izdelke in storitve pripravljeni odšteti malce več denarja, navadno na dolgi rok celo prihranijo v primerjavi s tistimi, ki kupujejo po najnižjih cenah.

Enako pozornost kot nakupom namenite tudi izbiri prave kreditne kartice. Izberite takšne, ki vam lahko znatno olajšajo nakupe in nudijo dodatno zaščito pred zlorabami.

Znižajte stroške vodenja kartičnega računa

Banke vam za upravljanje kartičnih računov zaračunavajo letne ali mesečne članarine, ki se med seboj lahko znatno razlikujejo. Primerjajte jih med seboj, a ne le po višini, ampak tudi po vsem, kar vključujejo. Če se odločite za kartico Ide@l Mastercard, vam pripada Ide@l Bonus – za Standardno Ide@l Mastercard kartico vam pri porabi nad 400 EUR mesečno, za Zlato pa pri porabo nad 750 EUR mesečno ne bomo zaračunali članarine. Pregled porabe in obračun članarine opravimo vsak mesec sproti, tako da boste prihranek občutili vsak mesec, ko dosežete Ide@l Bonus, ne šele na koncu leta.

Kupujte s kartico in zavarujte nakupe

Tudi kadar kupujete kakovostne izdelke višjega cenovnega razreda, je dobro imeti zavarovanje za nepredvidene in neljube dogodke, kot so tehnične okvare ali napake. Na podlagi računa in dokazila o plačilu z Ide@l Mastercard kartico lahko uveljavljate podaljšano 36-mesečno garancijo za okvare tehničnih izdelkov ali napake, ki nastanejo zaradi nenamerne nerodnosti, padca, razbitja, vdora tekočin, poškodb zaradi mehanske sile ali neposrednega delovanja električne energije.

Olajšajte si nakupovanje z brezstično kartico

Brezstične kartice podatke posredujejo plačilnemu terminalu po tehnologiji NFC in vam tako prihranijo malce časa, ki bi ga sicer porabili za vstavljanje kartice v režo na terminalu ali za predajo kartice prodajalcu. Za nakupe do 15 EUR ni več potrebno vnesti PIN kode, kartico samo približate terminalu, počakate na signal in že ste opravili z nakupom.

S pravo kartico tudi nakupi višje vrednosti niso problem

Ide@l Mastercard kartica vam omogoča, da na obroke odplačate katerokoli transakcijo, bodisi doma ali v tujini, na POS terminalu, v spletni trgovini, vključeni pa so tudi dvigi na bankomatu in sredstva, ki jih prenesete z Ide@l kartice na svoj transakcijski račun. Višina kredita je odvisna od vašega sodelovanja z banko in vaših rednih prilivov, njegova zgornja meja pa je 5.000 EUR pri Standard Ide@l Mastercard kartici in 15.000 EUR pri Zlati Ide@l Mastercard kartici. Po vsaki opravljeni transakciji, višji od 40 EUR, prejmete SMS ponudbo za obročno odplačilo, ki ga lahko enostavno razporedite na najmanj 2 in največ 60 enakih mesečnih obrokov.

S pravo kartico boste na spletu kupovali varno

Ne pustite se premamiti vabljivim ponudbam v neznanih spletnih trgovinah. Kupujte le pri priznanih blagovnih znamkah ali večjih trgovcih, če imajo nakupe zavarovane z Mastercard SecureCode™, pa vam zagotavljajo še dodatno varnost pri plačevanju s kreditno kartico. Na spletnih prodajnih mestih z oznako Mastercard® SecureCode™ se imetnik kartice ne predstavlja s številko kartice temveč se plačilo opravi z dodatnim enkratnim geslom, ki ga generiramo z uporabo mŽetona v mobilni banki mSberbank SI ali OTP čitalca in varnostnega standarda 3-D Secure, na spletnih mestih brez navedene oznake pa vnesete podatke o kartici, ki jih zahteva spletno prodajno mesto.

Mitja Indof

Produktni specialist - Področje poslovanja s prebivalstvom

Ide@l Mastercard® kartica

Spremenite svoje nakupe v kredit na 60 obrokov. Odločite se za enega izmed 3 načinov odplačevanja. Spoznajte garancije in zavarovanja na nakupe in kartico.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.