Ponudba slovenskih bank in hranilnic na področju transakcijskih računov je vsebinsko in cenovno zelo raznolika. Nekatere banke ponujajo paketne račune, ki vsebujejo nabor pestrih storitev, nekatere banke pa ostajajo pri klasični ponudbi transakcijskih računov.

A seveda vse storitve niso enake, tudi ne nujno primerljive in vsi uporabniki - komitenti ne uporabljajo enakega nabora v enakem obsegu. Preden se lotite izračuna, koliko bi vas stal račun pri kateri od bank, morate ugotoviti, katere storitve uporabljate in v kolikšnem obsegu. 

Če imate pregled nad tem, katere storitve največkrat uporabljate, potem je veliko lažje najti vrsto računa, ki je pravi za vas in pri katerem lahko največ prihranite oz. ne ustvarjate nepotrebnih stroškov. S tem v mislih smo oblikovali Kalkulator stroškov, s katerim lahko oboje hitro ugotovite, poleg tega pa smo vam v pomoč že pripravili smernice, katere bančne storitve uporabljajo Slovenci in kolikokrat mesečno jih potrebujejo.  

Kljub temu se v Sberbank banki zavedamo, da ima vsak komitent svoje potrebe in želje, zato že vrsto let svoje produkte kar najbolj prilagajamo potrebam in željam strank. Ponudba naših produktov in storitev temelji na individualnem pristopu.

V naši banki imamo za različne skupine uporabnikov pripravljen pester nabor tako paketnih računov kot posameznih produktov. Za otroke, študente in upokojence imamo na voljo odličen transakcijski račun, na katerem se sredstva plemenitijo po višji obrestni meri na vpogled.

Med strateškimi usmeritvami Sberbank banke je doseči in ohraniti vodilno vlogo na področju digitalnih storitev. Kot prva slovenska banka smo že pred tremi leti predstavili portal za udobno zamenjavo banke brez obiska poslovalnice (www.zamenjajbanko.si). V okviru tega portala je tudi primerjalnik cen posameznih bančnih storitev. Vsak posameznik si lahko sam izračuna, katere bančne storitve že uporablja, kako pogosto ter koliko znaša skupni strošek bančnih storitev. S pomočjo izračuna je takoj informiran o višini prihrankov z uporabo Sberbank paketnih računov.

Naši komitenti se praviloma odločajo za enega od številnih paketnih transakcijskih računov (Start račun, Smart račun, Direkt račun …). V letu 2016 so se novi komitenti v večji meri odločali za Sberbank DIREKT RAČUN, kjer so zajete najpomembnejše bančne storitve za samo 1 (en) EUR mesečno.

DIREKT račun vsebuje največ bančnih storitev za najmanj denarja:

  • brezplačno pristopnino za spletno banko eSberbank SI,
  • brezplačno plačilo 4 domačih plačilnih nalogov na mesec prek spletne ali mobilne banke,
  • brezplačno aktivacijo mobilne banke mSberbank SI,
  • brezplačne dvige gotovine na bankomatih Sberbank v Sloveniji, 
  • brezplačne 4 dvige v mesecu na bankomatih drugih bank v Sloveniji in državah EU z uradno valuto evro ter
  • vodenje računa in debetno kartico Activa Maestro.
    Naroči 

Stranke imajo v okviru Direkt računa ob odprtju omogočen tudi brezplačen limit na računu v višini 100 EUR, brez obresti. Račun lahko odprejo prek spleta ali obiščejo najbližjo poslovalnico.

Je čas, da tudi vi preverite stroške, ki vam jih banka zaračunava za vodenje vašega bančnega računa?

Roman Budna

Prokurist in Vodja oddelka bančni produkti na področju poslovanja s prebivalstvom v Sberbank d.d.

Ide@l Mastercard® kartica

Spremenite svoje nakupe v kredit do 60 obrokov. Odločite se za enega izmed 3 načinov odplačevanja. Spoznajte garancije in zavarovanja na nakupe in kartico.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.