Osebne finance

Zadolžujmo se varno in po pameti!

Danes bom govoril o zadolževanju, saj je dejstvo, da se bo (ali se je že) večina nas v določenem trenutku morala zadolžiti. Da ne bi postali sužnji kredita je zelo toliko bolj pomembno, da se zadolžimo varno (in po pameti) in pri najemu kredita upoštevamo nekaj nasvetov.

Preberi več
nov 17, 2016

Premoženje naj bo večje od obveznosti

Za začetek priporočam, da naredimo preprosto matematično vajo in sicer od svojega premoženja (sredstev) odštejemo vse svoje obveznosti. Izračunan rezultat predstavlja tako imenovano 'Neto (čisto) vrednost premoženja', ki je eden najpomembnejših kazalnikov našega finančnega zdravja.

Preberi več
nov 10, 2016

Prihodki naj bodo višji od odhodkov

Osnovno pravilo urejenih osebnih financ: prihodki naj bodo višji od odhodkov. Le pozitivna razlika med prihodki in odhodki vam bo omogočila uresničevanje vaših finančnih ciljev.

Preberi več

Najbolj brano

3 obvezna spomladanska opravila in kako jih financiramo

S pomladjo pridejo na vrsto tudi opravila, nekatera so prijetnejša, druga ne. Pripravili smo pregled treh obveznih opravil in načine, kako jih v primeru višjega stroška financiramo.

Preberi več
mar 19, 2018

5 korakov do nadzora nad osebnimi financami

Urejene osebne finance so ena od ključnih sestavin finančnega uspeha. S spremljanjem prihodkov in izdatkov ter nadzorovano porabo boste prepoznali priložnosti za varčevanje, najem posojila ali ukinitev nepotrebnih stroškov, hitreje boste zaznali morebitne težave in se nanje pripravili.

Preberi več
avg 28, 2017

6 napak, ki si jih ne smete privoščiti pred nakupom osebnega vozila

Gospodinjstva v Sloveniji si več ne znamo predstavljati brez vsaj enega avtomobila. Izbira primernega prevoznega sredstva ob poplavi vseh, ki so na trgu, ni preprosta. Pripravili smo vam šest napak, ki se jim izognite pri nakupu osebnega vozila.

Preberi več
sep 24, 2018