Plačilni inštrument sodobnega časa v vaših rokah
brezstično plačevanje ali dvig gotovine na označenih POS terminalih ali bankomatih
varno in preprosto plačevanje na več kot 53 milijonih mest po svetu
spletno plačevanje pri vaših priljubljenih spletnih trgovcih

popoln nadzor nad porabo, po opravljeni transakciji so sredstva takoj odšteta s transakcijskega računa

preproste rezervacije storitev, kot so na primer hoteli, apartmaji ali najem avtomobila
brezplačni prvi trije dvigi gotovine na bankomatih v državah EU z EUR valuto

Zamenjava kartic Activa Maestro

Debetna kartica Mastercard je nadomestila vašo obstoječo debetno kartico Activa Maestro. Zamenjava kartic je bila za vse imetnike kartic Activa Maestro brezplačna. 

Novo debetno kartico Mastercard smo s priporočeno pošiljko na vaš naslov poslali v decembru 2019. Do nedelje, 1. 3. 2020, ste lahko uporabljali obe kartici, Activa Maestro in novo debetno kartico Mastercard, po tem datumu pa le še debetno kartico Mastercard.

 Lastnosti

  • brezstično plačevanje
  • zamenjava PIN številke na vseh bankomatih, ki omogočajo to storitev
  • delovanje kartice na napravah brez on-line povezave (cestnine, parkirnine, prodajni avtomati, ...)
  • uporaba funkcije mŽeton za potrjevanje spletnih nakupov prek mobilne banke
  • možnost plačila prek telefona ali kataloga
  • plačilo ponavljajočih se obveznosti (naročnine, spletne storitve, članarine, ...)
  • rezervacija hotelov, rent-a-car, nakup letalskih kart

Debetna kartica Mastercard vam omogoča

Brezstično plačevanje

Debetna kartica Mastercard poleg klasičnega stičnega plačevanja omogoča tudi brezstično plačevanje ali dvig gotovine na označenih prodajnih mestih (POS terminalih ali bankomatih). Debetno kartico Mastercard enostavno le prislonite k POS terminalu in transakcija je izvedena, saj do zneska 25 EUR vnos PIN številke ni potreben.

Varno in preprosto plačevanje kjerkoli

Nova debetna kartica Mastercard je kartica sodobnega časa, saj z njo lahko plačujete na več kot 53 milijonih mest po svetu.

Varno in preprosto plačevanje tudi na spletu

Nova debetna kartica Mastercard omogoča preprosto in varno spletno plačevanje pri vaših priljubljenih spletnih trgovcih, kjer uporaba debetne kartice doslej ni bila mogoča.

Popoln nadzor nad porabo

Z debetno kartico Mastercard kartico ohranjate popoln nadzor nad porabo na svojem transakcijskem računu, ker so sredstva po opravljeni transakciji takoj odšteta s transakcijskega računa. Stanje na vašem transakcijskem računu lahko preverite v spletni in mobilni Sberbank banki.

Dvig gotovine na bankomatu

Debetna kartica Mastercard je namenjena predvsem plačevanju s kartico, a z njo lahko dvigujete tudi z gotovino na bankomatih. Debetna kartica Mastercard omogoča tri prve brezplačne dvige gotovine v mesecu na bankomatih v državah EU z EUR valuto. Novost je zamenjava številke PIN na bankomatih po vsem svetu, ki to funkcionalnost omogočajo. Pri uporabi bankomata je zaradi varnosti vedno potrebno vpisati številko PIN.

Preproste rezervacije

Novost, ki jo prinaša nova debetna kartica Mastercard, je tudi možnost rezervacije storitev, (kot so na primer hoteli, apartmaji ali najem avtomobila). Za to ste doslej potrebovali kreditno kartico. Poleg tega lahko kartico uporabljate za plačilo cestnin, parkirnin, različnih naročnin, nakupov v kataloški ter TV prodaji.