Uprava banke

Jana Benčina Henigman

Predsednica uprave

Jana Benčina Henigman je svoje več kot 20-letne bančne izkušnje pridobila v različnih mednarodnih bančnih skupinah: Societe Generale, Bank Austria Creditanstalt,  HypoVereinsbank, Unicredit banki, kjer je bila kot članica uprave pristojna za poslovanje s podjetji in investicijsko bančništvo, ter v NLB Skupini, kjer je bila zadolžena za upravljanje NLB Skupine in koordinacijo razvojnih iniciativ in vsebinskih področij na ravni članic skupine. V tem času je bila tudi članica upravnega odbora NLB Banke Beograd, NLB Banke Podgorica in članica nadzornega sveta NLB Vita. Njeno ključno vodilo je osredotočenost na stranke, razvoj sodobnih poslovnih rešitev, ki omogočajo odlično uporabniško izkušnjo in dolgoročno partnerstvo.

Opravljen ima magisterij s področja mednarodne ekonomije in podiplomski Executive Transition Program, Poslovna šola ESMT Berlin.

Po pridobitvi licence s strani BS in ECB je z 18. januarjem 2021 prevzela vodenje Sberbank banke d.d.. Kot članica uprave pokriva Poslovanje s podjetji, poslovanje s prebivalstvom in investicijsko bančništvo, Finančne trge, Kadrovsko službo in izobraževanje, Pravno področje, Sekretariat in Interno revizijo.

Elena Burdakova

Članica uprave

Elena je na svoji profesionalni poti pridobila veliko bogatih delovnih izkušenj na področju nacionalnega in mednarodnega bančništva ter svetovanja. V Slovenijo je prišla iz armenske podružnice banke VTB, kjer je od leta 2013 opravljala funkcijo finančne direktorice in članice uprave. Preden se je pridružila banki VTB, je bila zaposlena v različnih bankah, kot so moskovska podružnica Garanti Bank, City Mortgage Bank in Rosgosstrakh Bank OAO. V letih 1997-2002 je pridobila tudi izkušnje s področja revizije v družbah kot so Deloitte & Touche Rusija.

Elena Burdakova je diplomirala na moskovski državni Finančni akademiji.


Nadzorni svet 

Sonja Sarközi

Predsednica nadzornega sveta (predsednica uprave SBAG Dunaj)

Kornel Halmos

Namestnik predsednice nadzornega sveta (SBAG)

Sanjin Bogdan

Član nadzornega sveta (SBAG)

Nataša Pukl

Neodvisna članica nadzornega sveta

Holger Steinborn 

Član nadzornega sveta (SBAG)

Petar Grujić

Član nadzornega sveta (SBAG)