jana-bencina-henigman-web6Na čelu Sberbank banke d. d. je od 18. januarja 2021, po pridobitvi licence s strani Banke Slovenije in ECB, Jana Benčina Henigman. Na tem mestu je nasledila Gašparja Ogrisa-Martiča, ki je svoj mandat zaključil novembra 2020 in prevzel nove naloge na sedežu skupine Sberbank Europe na Dunaju.

Jana Benčina Henigman je svoje več kot 20-letne bančne izkušnje pridobila v različnih mednarodnih bančnih skupinah: Societe Generale, Bank Austria Creditanstalt,  HypoVereinsbank, Unicredit banki, kjer je bila kot članica uprave pristojna za poslovanje s podjetji in investicijsko bančništvo, ter v NLB Skupini, kjer je bila zadolžena za upravljanje NLB Skupine in koordinacijo razvojnih iniciativ in vsebinskih področij na ravni članic skupine. V tem času je bila tudi članica upravnega odbora NLB Banke Beograd, NLB Banke Podgorica in članica nadzornega sveta NLB Vita. Njeno ključno vodilo je osredotočenost na stranke, razvoj sodobnih poslovnih rešitev, ki omogočajo odlično uporabniško izkušnjo in dolgoročno partnerstvo.

Jana Benčina Henigman bo v upravi skrbela za poslovanje s podjetji in investicijsko bančništvo, finančne trge, pravno ter področje kadrovskih virov.