Sberbank banka od 1. julija 2018 omogoča fizičnim osebam najugodnejše plačevanje nadomestil za izvedbo plačil iz Republike Slovenije v hrvaških kunah na račune, odprte pri bankah na Hrvaškem. Te novosti bodo še posebej veseli lastniki nepremičnin na Hrvaškem.

Po nekaterih neuradnih podatkih imamo Slovenci na Hrvaškem v lasti več kot 100.000 nepremičnin, za katere moramo redno mesečno plačevati stroške elektrike, komunalne stroške ipd. Slovenske banke tovrstna plačila položnic tretirajo kot mednarodna plačila oz. plačila v tretje države in zaračunavajo visoke stroške nadomestil. Nemalokrat se zgodi, da je višina nadomestila višja od samega zneska na položnici.

V banki Sberbank so se odločili, da v največji možni meri izpolnijo pričakovanja svojih komitentov in vseh, ki bi se radi izognili dragemu plačevanju nadomestil. Od 1. julija 2018 veljajo nova, nižja nadomestila za izvrševanje nakazil prek spletne ali mobilne banke za fizične osebe (v hrvaških kunah na račune, odprte na Hrvaškem). Za posamezno nakazilo izvršeno prek Sberbank spletne ali mobilne banke boste odšteli le 0,99 EUR.

Če še nimate odprtega računa v banki Sberbank, lahko na spletni strani www.sberbank.si izberete enega od številnih ugodnih paketnih računov. S plačevanjem omenjenih računov prek Sberbank spletne ali mobilne banke bodo imetniki nepremičnin na Hrvaškem znatno privarčevali.