Sonja Sarközi nova glavna izvršna direktorica skupine Sberbank Europe

Nadzorni svet Sberbank Europe je 23. maja 2018 imenoval Sonjo Sarközi, trenutno članico uprave pristojno za poslovanje s prebivalstvom, za novo predsednico uprave (CEO) Sberbank Europe. S 1. julijem 2018 bo na tem mestu nasledila Gerharda Rando. Gerhard Randa, ki je v zadnjih dveh letih kot predsednik uprave skupine Sberbank Europe, še prej pa kot član nadzornega sveta Sberbank Europe, veliko prispeval k prestrukturiranju in pozicioniranju skupine, se bo upokojil konec junija 2018, ko se mu izteče dvoletna pogodba.

Sberbank Europe je leto 2018 dobro začela. Vse odvisne družbe so poslovale z dobičkom, tako da je skupni čisti dobiček skupine Sberbank Europe v prvem četrtletju znašal 15,9 milijona EUR.

»Zahvaljujem se Gerhardu Randi za njegov velik prispevek k skupnemu uspehu Sberbank Europe in njenih odvisnih družb v zadnjih dveh letih. S Sonjo Sarközi na čelu Sberbank Europe bomo nadaljevali z razvojem poslovanja v Evropi,« je povedal Siegfried Wolf, predsednik nadzornega sveta Sberbank Europe.

Sonja Sarközi je v Sberbank Europe začela z uvajanjem strategije poslovanja s prebivalstvom na ravni skupine. Poudarek v strategiji je na kreditih in storitvah digitalnega bančništva, namenjenih prebivalstvu. Sonja Sarközi se je Sberbank Europe pridružila avgusta 2017, pred tem pa je kot predsednica uprave uspešno vodila družbo easybank AG.

Od 1. julija 2018 dalje bodo v upravi Sberbank Europe naslednji člani:

  • Sonja Sarközi (predsednica uprave in pristojna za poslovanje s prebivalstvom),
  • Arndt Röchling (član uprave pristojen za finance),
  • Stefan Zapotocky (član uprave pristojen za poslovanje s podjetji in investicijsko bančništvo),
  • Alexander Witte (član uprave pristojen za tveganja),
  • Aleksei Mikhailov (član uprave pristojen za tehnologijo).