Ugledna mednarodna revija Global Finance je banki Sberbank podelila več nagrad za najboljše storitve digitalnega bančništva v Srednji in Vzhodni Evropi. Tako je prejela najvišje nagrade v treh kategorijah: plačevanje računov, mobilna bančna aplikacija in najboljše SMS bančništvo. V Rusiji pa je Sberbank prejela naziv najboljše digitalne banke.

Alexander Torbakhov, namestnik predsednika izvršnega odbora Sberbank: »Naši digitalni proizvodi so na trgu prepoznani kot najboljši. Naše stranke pričakujejo od nas take digitalne storitve, ki se lahko ob bok postavijo najboljšim na svetu ali pa so celo še boljše od njih. Le tako izpolnjujemo tudi pričakovanja svojih strank«.

V svojih analizah predstavniki revije Global Finance upoštevajo kvantitativne in subjektivne kriterije. Med objektivne kriterije štejejo digitalno »prevzemanje« klientov in storitveno strategijo, rast baze klientov, funkcionalnost digitalnih proizvodov, razvoj novih poslovnih področij in inovativne storitve. Med subjektivnimi kriteriji pa upoštevajo mnenja analitikov, bančnih svetovalcev in drugih priznanih strokovnjakov s tega področja.