Kdo smo

V Sloveniji poslujemo od leta 1991.
Do leta 2012 smo poslovali kot Volksbank d. d.

Poslovalnic

V Sloveniji imamo 12 poslovalnic v vseh večjih mestih. Zaposlujemo več kot 360 strokovnjakov. 

Prihod banke Sberbank v Slovenijo predstavlja nov začetek v našem poslovanju.

Potem ko je skupina Volksbank International (VBI), danes Sberbank Europe AG, februarja 2012 postala del skupine Sberbank, smo začeli uvajati korenite spremembe.

Vse z namenom, da bi postali še modernejša, zanesljivejša in še bolj k strankam usmerjena banka ter ena od pomembnejših bank v slovenskem bančnem prostoru.

Sberbank je ena izmed ekonomsko najuspešnejših finančnih institucij na svetu in vodilna banka v Rusiji z več kot 180-letno tradicijo.

Nudimo vam inovativne produkte, zasnovane na odličnosti in vrhunski tehnologiji. Osredotočeni smo na želje in potrebe naših strank in z njimi gradimo dolgoročen odnos. Stremimo k nenehnemu razvoju poslovanja v korist naših strank.

Več kot 99 milijonov strank – fizičnih oseb in korporativnih strank - je dokaz, da ste na pravem mestu, kjer lahko dobite vse bančne storitve, ki jih potrebujete.

Na osnovi lokalnega strokovnega znanja in usmerjenosti k strankam želimo omogočiti poslovanje v vzhodnoevropski regiji ter postati pomemben bančni partner v srednji in vzhodni Evropi, Rusiji ter državah SND (Skupnost neodvisnih držav) s široko paleto bančnih storitev, kot so posojila, garancije, depoziti, domači in tuji plačilni promet (vključno s poslovanjem v rubljih), menjava valut, elektronsko bančništvo ipd.

Zagotavljamo kakovostne storitve na področju poslovanja s podjetji ter poslovanja s prebivalstvom. S strokovnim svetovanjem in individualno obravnavo zagotavljamo svojim strankam visok kakovostni standard.


Sberbank Europe AG

Skupina Sberbank Europe (Sberbank Europe AG), ki ima sedež na Dunaju v Avstriji, je bančna skupina v stoodstotni lasti Sberbank Rusija. Skupina Sberbank Europe je prisotna v osmih državah srednje in vzhodne Evrope: v Avstriji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, Češkem, Madžarskem, v Sloveniji, Srbiji in Nemčiji. Skupina Sberbank Europe ima okrog 740.000 strank, 188 podružnic in več kot 3.900 zaposlenih v vsej Evropi (podatek na dan 31. december 2019).

Sberbank Rusija

Sberbank Rusija je največja banka v Rusiji in ena vodilnih finančnih ustanov na svetu. Upravlja skoraj tretjino vseh sredstev ruskega bančnega sektorja ter zaposluje prek 281.000 ljudi. Je ključna posojilodajalka nacionalnemu gospodarstvu in najpomembnejša zbirateljica vlog v Rusiji.

Ustanovila jo je ruska centralna banka. Aprila 2020 je Ministrstvo za finance Ruske federacije od centralne banke Ruske federacije pridobilo kontrolni delež v Sberbank PJSC – tj. 50% osnovnega kapitala ali 52,32% vseh glasovalnih delnic, pri čemer je centralna banka ostala lastnica ene navadne glasovalne delnice.

Sberbank ima več kot 96,2 milijona strank med prebivalstvom in 2,6 milijona strank med podjetji v 20 državah.

Prejete nagrade:

2012 -The Bank of the Year, The Banker magazine
2013 - The Best Bank in CEE and Russia, Euromoney magazine
2014 - The Best Bank in CEE, The Banker magazine
2015 - The Best Information Security Initiatives in CEE, Global Finance magazine
2016 - The Largest Acquirer in Europe, The Nilson Report
2017 - The Best Mobile Banking App in CEE, Global Finance magazine
2018 - Best Bank in CEE 2018, The Banker magazine
2018 - Most Innovative Digital Bank in CEE 2018, Global Finance magazine
2019 - Strongest Banking Brand in the World 2019, Brand Finance
2019 - Most Innovative Digital Bank in CEE 2019, Global Finance magazine
2020 - Winner of World's Best Digital Bank Awards, Global Finance magazine
2021 - Strongest Banking Brand in the World 2021, Brand Finance


Strategija Sberbank 2020

Glavni cilj strategije 2020 je dvigniti Sberbank na višjo raven ter zagotoviti, da bomo sposobni tekmovati z globalnimi tehnološkimi podjetji, pri tem pa ostali najboljša banka za posameznike in podjetja.

Glavni cilj

Glavni cilj strategije 2020 je dvigniti Sberbank na višjo raven in zagotoviti, da bomo sposobni tekmovati z globalnimi tehnološkimi podjetji, pri tem pa ostali najboljša banka za posameznike in podjetja.

Naši ključni cilji

Naši ključni cilji zajemajo širjenje poslovanja, izboljšanje donosnosti in drugih kazalnikov poslovanja ter krepitev prilagodljivosti, hitrosti in osredotočenosti na stranko, kar bomo dosegli z uvajanjem novih tehnologij in usposabljanjem zaposlenih za nove veščine. Prepričani smo, da vse to lahko dosežemo tako, da strankam finančnega in nefinančnega segmenta ponudimo boljšo izkušnjo, da v produkte, storitve in procese Sberbank vgradimo najsodobnejšo tehnologijo ter da razvijemo učinkovite prakse vodenja in vrhunske zaposlene.

Glavni izzivi

Naša naloga je zaključiti tehnološko preobrazbo finančnega segmenta, pri tem pa ohraniti funkcionalnost in zanesljivost obstoječih sistemov IT, kot tudi zaključiti razvoj nove digitalne platforme in prenesti celotno poslovanje nanjo. Poleg tega moramo postaviti tudi temelje ekosistemu v nefinančnem segmentu.


Vrednote Sberbank

Za poslovne dejavnosti bančne skupine Sberbank velja pošten odnos do drugih udeležencev na trgu. Uspeh banke je navsezadnje odvisen od trdnih in na zaupanju temelječih odnosov med strankami, banko in zaposlenimi. Banka je trdno zavezana ohranjanju ugleda in integritete celotne bančne skupine ter zmanjšanju tveganj neskladnega poslovanja z doslednim upoštevanjem relevantne zakonodaje, predpisov in etičnih standardov, ki veljajo za naš posel.

Naše vrednote nas v vseh okoliščinah vodijo do pravilnih odločitev:

I am a leader - JAZ SEM VODJA

We are a team - MI SMO EKIPA

All for the customer - VSE ZA STRANKO


Osebna izkaznica

Polni naziv Sberbank banka d.d. 
Krajši naziv Sberbank d.d. 
Sedež  Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana 
Brezplačna telefonska številka 080 22 65 
Elektronska pošta info[at]sberbank.si
Spletne strani

www.sberbank.si
www.zamenjajbanko.si

Št. vpisa v sodni register 1/26467/00 pri Okrožnem sodišču v Ljubljani
Šifra dejavnosti 64.190 Drugo denarno posredništvo 
Osnovni kapital 133.140.393,84 EUR
Davčna številka 41561767
ID za DDV SI41561767
Matična številka 5496527000
IBAN/Račun banke SI56 3090 9009 1000 083 
SWIFT/BIC koda SABRSI2X

Zgodovina

Banka Volksbank d.d. se januarja 2013 uradno preimenuje v Sberbank d.d.

V aprilu 2013 je otvoritev prve prenovljene poslovalnice Sberbank - PE Dvorni trg, Ljubljana.

V februarju 2012 je Volksbank International AG v celoti prevzeta s strani Sberbank.

Novembra 2012 se Volksbank International preimenuje v Sberbank Europe AG. Upravlja mrežo bank na Slovaškem, Češkem, v Sloveniji, Bosni in Hercegovini in Srbiji.

Septembra 2011 Sberbank Rusija in OVAG podpišeta pogodbo o odkupu Volksbank International.
Volksbank - Ljudska banka d.d. postane del skupine novoustanovljene skupine Volksbank International AG v okviru koncerna Volksbank AG.
Selitev sedeža banke iz Celja v Ljubljano.
Banko kupi Volksbank AG (OVAG) in jo preimenuje v Volksbank - Ljudska banka d.d.
Ustanovljena je Štajerska banka obrti in podjetništva.