Kdo smo

V Sloveniji poslujemo od leta 1991.
Do leta 2012 smo poslovali kot Volksbank d. d.

Poslovalnic

V Sloveniji imamo 12 poslovalnic v vseh večjih mestih. Zaposlujemo več kot 300 strokovnjakov. 

Prihod banke Sberbank v Slovenijo predstavlja nov začetek v našem poslovanju.

Potem ko je skupina Volksbank International (VBI), danes Sberbank Europe AG, februarja 2012 postala del skupine Sberbank, smo začeli uvajati korenite spremembe.

Vse z namenom, da bi postali še modernejša, zanesljivejša in še bolj k strankam usmerjena banka ter ena od pomembnejših bank v slovenskem bančnem prostoru.

Sberbank je ena izmed ekonomsko najuspešnejših finančnih institucij na svetu in vodilna banka v Rusiji z več kot 170-letno tradicijo.

Nudimo vam inovativne produkte, zasnovane na odličnosti in vrhunski tehnologiji. Osredotočeni smo na želje in potrebe naših strank in z njimi gradimo dolgoročen odnos. Stremimo k nenehnemu razvoju poslovanja v korist naših strank.

Več kot 135 milijonov strank – fizičnih oseb in 1 milijon korporativnih strank - je dokaz, da ste na pravem mestu, kjer lahko dobite vse bančne storitve, ki jih potrebujete.

Na osnovi lokalnega strokovnega znanja in usmerjenosti k strankam želimo omogočiti poslovanje v vzhodnoevropski regiji ter postati pomemben bančni partner v srednji in vzhodni Evropi, Rusiji ter državah SND (Skupnost neodvisnih držav) s široko paleto bančnih storitev, kot so posojila, garancije, depoziti, domači in tuji plačilni promet (vključno s poslovanjem v rubljih), menjava valut, elektronsko bančništvo ipd.

Zagotavljamo kakovostne storitve na področju poslovanja s podjetji ter poslovanja s prebivalstvom. S strokovnim svetovanjem in individualno obravnavo zagotavljamo svojim strankam visok kakovostni standard.


Sberbank Europe AG

Skupina Sberbank Europe (Sberbank Europe AG), ki ima sedež na Dunaju v Avstriji, je bančna skupina v stoodstotni lasti Sberbank Rusija. Skupina Sberbank Europe je prisotna v devetih državah srednje in vzhodne Evrope: v Avstriji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, Češkem, Madžarskem, v Sloveniji, Srbiji in Nemčiji. Družba ima 232 poslovalnic in zaposluje 4.300 ljudi (podatek na dan 31. oktober 2016).

Sberbank Rusija

Revija The Banker ji je leta 2012 podelila naziv »banka leta«, revija Euromoney pa jo je leta 2013 razglasila za »najboljšo banko v srednji in vzhodni Evropi ter Rusiji«.

Sberbank Rusija je največja banka v Rusiji in ena vodilnih finančnih ustanov na svetu. Upravlja skoraj tretjino vseh sredstev ruskega bančnega sektorja ter zaposluje prek 240.000 ljudi. Je ključna posojilodajalka nacionalnemu gospodarstvu in najpomembnejša zbirateljica vlog v Rusiji.

Ustanovila jo je ruska centralna banka, ki ima v lasti 50 % njenega osnovnega kapitala in eno glasovalno delnico, preostalih 50 % pa je v lasti domačih in tujih vlagateljev. Sberbank ima več kot 140 milijonov strank med prebivalstvom in milijon strank med podjetji v 20 državah.

Revija The Banker magazine ji je v letu 2014 podelila naziv »Best Bank in CEE 2014«, revija Global Finance magazine pa ji je v letu 2015 podelila naziv “Best Information Security Initiatives in CEE 2015. 


Osebna izkaznica

Polni naziv Sberbank banka d.d. 
Krajši naziv Sberbank d.d. 
Sedež  Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana 
Brezplačna telefonska številka 080 22 65 
Elektronska pošta info[at]sberbank.si
Spletne strani

www.sberbank.si
www.zamenjajbanko.si

Št. vpisa v sodni register 1/26467/00 pri Okrožnem sodišču v Ljubljani
Šifra dejavnosti 64.190 Drugo denarno posredništvo 
Osnovni kapital 133.140.393,84 EUR
Davčna številka 41561767
ID za DDV SI41561767
Matična številka 5496527000
IBAN/Račun banke SI56 3090 9009 1000 083 
SWIFT/BIC koda SABRSI2X

Zgodovina

Banka Volksbank d.d. se januarja 2013 uradno preimenuje v Sberbank d.d.

V aprilu 2013 je otvoritev prve prenovljene poslovalnice Sberbank - PE Dvorni trg, Ljubljana.

V februarju 2012 je Volksbank International AG v celoti prevzeta s strani Sberbank.

Novembra 2012 se Volksbank International preimenuje v Sberbank Europe AG. Upravlja mrežo bank na Slovaškem, Češkem, v Sloveniji, Bosni in Hercegovini in Srbiji.

Septembra 2011 Sberbank Rusija in OVAG podpišeta pogodbo o odkupu Volksbank International.
Volksbank - Ljudska banka d.d. postane del skupine novoustanovljene skupine Volksbank International AG v okviru koncerna Volksbank AG.
Selitev sedeža banke iz Celja v Ljubljano.
Banko kupi Volksbank AG (OVAG) in jo preimenuje v Volksbank - Ljudska banka d.d.
Ustanovljena je Štajerska banka obrti in podjetništva.