V Sberbank banki smo pričeli izdajati novo poslovno debetno kartico blagovne znamke Mastercard. Hkrati bo kartica nadomestila vašo obstoječo poslovno debetno kartico Activa Maestro.

Zamenjava bo za vse imetnike poslovnih kartic Activa Maestro brezplačna. Nova debetna kartica Mastercard bo drugačna od ostalih kartic ne le po barvi, temveč tudi po novostih.

Z novo poslovno debetno kartico Mastercard boste lahko varno, hitro in tudi brezstično plačevali na več kot 53 milijonih prodajnih mest po svetu (vključujoč trgovine, restavracije, hotele, spletne trgovce ter bankomate).

Nova poslovna debetna kartica Mastercard omogoča danes že nepogrešljivo preprosto in varno spletno plačevanje. Odslej boste tako lahko kupovali pri spletnih trgovcih, kar s poslovno debetno kartico Activa Maestro ni bilo možno. Poleg tega ohranjate s poslovno debetno kartico Mastercard popoln nadzor nad porabo na transakcijskem računu, ker so sredstva po opravljeni transakciji takoj odšteta s transakcijskega računa. Porabo s kartico lahko tekoče spremljate prek varnostnih SMS sporočil. V kolikor storitve še nimate aktivirane, vas vabimo, da to uredite v svoji bančni poslovalnici.

Novost je tudi zamenjava PIN številke na bankomatih po vsem svetu, ki to funkcionalnost omogočajo.  

Med novostmi, ki jih prinaša nova poslovna debetna kartica Mastercard, je tudi možnost rezervacije storitev, kjer ste doslej potrebovali kreditno kartico. Z novo kartico lahko rezervirate hotelsko sobo in storitev plačate ob koncu bivanja. Poleg tega lahko kartico uporabljate za plačilo cestnin ter parkirnin.

Pomembno:

  • Novo poslovno debetno kartico Mastercard vam bomo s priporočeno pošiljko (predvidoma po 7. 7. 2020) poslali na sedež (poslovni naslov) podjetja. V ločeni pošiljki boste z nekajdnevnim zamikom prejeli tudi novo PIN številko.
  • Vstop v spletno banko Poslovna eSberbankSI z novo poslovno debetno kartico Mastercard in OTP čitalcem bo možen od 3. 8. 2020. Do takrat bo vstop v spletno banko možen le s staro poslovno kartico Activa Maestro, zato jo ob prejemu nove kartice ne uničite. Od 3.8.2020 vstop v spletno banko s staro poslovno kartico Activa Maestro ne bo možen. Priporočamo vam, da si za prijavo in vstop v spletno banko Poslovna eSberbank SI, v kolikor to še nimate urejeno, uredite tudi dodaten vstop z uporabniškim imenom, vstopnim geslom in SMS žetonom. Vstopno geslo za ta način prijave si v spletni banki Poslovna eSberbank SI določite ali spremenite v rubriki »Profil > Osebne nastavitve«, kjer lahko spremenite tudi vaše uporabniško ime za vstop. Obisk in kontakt z banko ni potreben, saj si ta način prijave v celoti aktivirate sami.
  • Do vključno 06. 09. 2020 boste za plačevanje lahko uporabljali obe kartici, poslovno Activa Maestro in novo poslovno debetno kartico Mastercard, od 7. 9. 2020 pa le še novo poslovno debetno kartico Mastercard.
  • V kolikor ima vaša poslovna Activa Maestro kartica datum veljavnosti 07/2020 (to je do 31.7.2020), bo le-ta obnovljena, kljub menjavi kartic (prejeli boste obnovljeno Maestro in novo poslovno debetno kartico Mastercard). V primeru veljavnosti poslovne Activa Maestro kartice od 08/2020 (po 1.8.2020) dalje, le-ta ne bo obnovljena.

Nova poslovna debetna kartica Mastercard ne omogoča storitve pologa gotovine na bančnih avtomatih.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in vas lepo pozdravljamo!

Sberbank d.d.