Sberbank banka z današnjim dnem slovenskemu trgu predstavlja Ide@l Mastercard kartico, novo, inovativno plačilno kartico z lastnostmi posojilne kartice in kartice z odloženim plačilom. Gre za edinstven in sodoben bančni produkt s številnimi naprednimi funkcionalnostmi. Kartica je namenjena vsem, tudi nekomitentom Sberbank banke, ki se ne ustavljajo pred željami ter si porabljena sredstva raje prerazporedijo, saj kartica omogoča odplačevanje prek daljšega obdobja. Ide@l Mastercard kartico lahko pridobi vsaka polnoletna oseba z rednim virom dohodkov (plača ali pokojnina). Prav tako ima vsak imetnik kartice - brez dodatnih stroškov - vključena dodatna zavarovanja.

 

Izbirate lahko med dvema posojilnima karticama Ide@al Mastercard. Pri Standard Ide@l Mastercard kartici znaša maksimalni limit (okvirni kredit) 5.000 EUR, pri Zlati Ide@l Mastercard kartici pa 15.000 EUR. To pomeni, da imate v vsakem trenutku do 15 tisoč EUR kredita v žepu.

 Ide@al-MasterCard-kartica

Z novo posojilno kartico Ide@l Mastercard boste lahko katerokoli transakcijo v vrednosti nad 40 EUR, opravljeno doma ali v tujini, na POS terminalu, v spletni trgovini ali celo dvig gotovine na bankomatu, spremenili v plačilo na obroke, in sicer od 2 do 60 obrokov, odvisno od višine zneska transakcije.

Povsem nepomembno bo pri katerem trgovcu boste opravili nakup, saj način plačila na obroke določate sami. Po opravljeni transakciji nad 40 EUR boste prejeli SMS ponudbo za obroke. Imeli boste na voljo do 30 dni časa za odločitev, ali boste transakcijo spremenili v plačilo na obroke. S poslanim SMS sporočilom, v katerem boste navedli izbrano število obrokov, bo nakup na obroke zaključen. Pred plačilom vam tako ne bo treba spraševati trgovca, na koliko obrokov vam je pripravljen prodati blago. Sprememba nakupa ali dviga gotovine v obročno plačilo je preprosta, naredite jo sami preko SMS sporočila, takrat, ko imate čas.

Kartica Ide@l Mastercard je tudi revolving kartica, saj vam omogoča, da svoje mesečne porabe s kartico ne poravnate v celoti, temveč samo minimalni dogovorjeni del. Minimalni delež poravnave je določen kot 5% od porabljenega limita. V to vrednost se ne upoštevajo obročna plačila.

Vsak imetnik Ide@l Mastercard kartice ima brez dodatnih stroškov vključeno tudi dodatno zavarovanje kupljenega blaga in zavarovanje kartice. Zavarovanje kupljenega blaga pomeni, da lahko ob plačilu s posojilno kartico Ide@l Mastercard za kupljeno blago imetnik uveljavlja »podaljšano garancijo«, zavarovanje nakupa »za vsak primer« in garancijo »najboljše cene«. Zavarovalna kritja se razlikujejo glede na tip kartice (standard ali zlata kartica). Zavarovanje kartice zajema protipravni odvzem gotovine na bankomatu, zlorabo kartice, zavarovanje nakupov oz. zlorab prek spleta ter nadomestilo za odtujene ključe.

Vse Ide@al Mastercard kartice imajo vključeno storitev SMS obveščanja. Poleg obveščanja uporabnika kartice o opravljenih transakcijah je storitev namenjena tudi zgodnjemu zaznavanju in preprečevanju morebitnih kartičnih zlorab. Ob izvedeni avtorizaciji plačila s kartico boste prejeli varnostni SMS ter informacijo o razpoložljivem stanju sredstev na kartičnem računu, pri plačilih nad 40 EUR pa tudi ponudbo za obročno plačilo.

Posojilno kartico Ide@l Mastercard lahko pridobite v poslovalnicah banke Sberbank ali pa naročilo oddate tako, da izpolnite spletno vlogo na spletni strani www.sberbank.si/ideal. V nekaj dneh boste kartico prejeli v svoj nabiralnik. Za pridobitev kartice vam ne bo treba obiskati bančne poslovalnice, saj vas bo obiskal mobilni pogodbeni partner banke Sberbank.

Za pridobitev kartice vam ni treba menjati banke in prejemati plače oz. pokojnine na TRR pri banki Sberbank.