Zavedamo se odgovornosti do okolja, v katerem delujemo, zato ga soustvarjamo, udeležujemo se humanitarnih dejavnosti ter podpiramo športne in kulturne aktivnosti.

Odgovornost do okolja in zaposlenih

Družbena odgovornost banke Sberbank se začne z zagotavljanjem stabilnosti bančnega sistema ter z odgovornostjo do vseh, s katerimi poslovno sodelujemo, in se nadaljuje z razvijanjem kakovosti naših storitev ter zdravega okolja in strokovnega razvoja zaposlenih.

Zavedamo se svoje odgovornosti do okolja, v katerem delujemo, in kot del tega okolja želimo prispevati k njegovemu razvoju. Dogajanja okoli nas ne želimo le opazovati, ampak tudi aktivno soustvarjati družbeno okolje, zato se že vrsto let udeležujemo humanitarnih dejavnosti ter podpiramo športne in kulturne aktivnosti.

Banka je na področju sponzorstev in donacij precej dejavna. Tako je podprla številne mlade perspektivne športnike in jim pomagala na njihovi poti do uspeha, medtem ko so donacije namenjene predvsem humanitarnim ustanovam za podporo otrok.

Pred leti smo v banki pridobili osnovni certifikat Družini prijazno podjetje, da bi uresničili načrtovane aktivnosti in razvijali ukrepe za lažje usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja zaposlenih. Po uspešni implementaciji v praksi smo leta 2015 pridobili polni certifikat Družini prijazno podjetje.

V banki deluje tudi športno društvo (zagotavljanje rednih športnih aktivnosti za zaposlene, aktivna udeležba na rekreativnih športnih tekmovanjih …), kamor sta vključeni že skoraj dve tretjini vseh zaposlenih.


Kodeks ravnanja
in etike

Kodeks ravnanja in etike Sberbank d.d.

Kodeks ravnanja in etike Sberbank banke d. d. (v nadaljevanju: kodeks) opredeljuje osnovna načela sprejemljivega ravnanja in obnašanja zaposlenih v Sberbank banki d. d. ter predstavlja temeljno in obvezujočo smernico za posameznike na vseh hierarhičnih in organizacijskih ravneh banke, vključno z odbori, komisijami in posvetovalnimi telesi banke, ter določa politiko ničelne tolerance banke do delovanja posameznikov, katero lahko negativno vpliva na ugled banke oziroma je nedopustno z zakonskega, moralnega ali etičnega vidika.

V kodeksu opredeljene vrednote, v katere banka verjame in h katerim se zavezuje, so odraz podjetniške kulture in okolja, iz katerega izhaja banka. Hkrati je kodeks tudi orodje za upravljanje banke in del širše vizije naše družbene in okoljske odgovornosti.


Sponzorstva

Nordijska reprezentanca

Sberbank je zlati sponzor slovenske nordijske reprezentance od sezone 2013/2014, ki jo sestavljajo::

  • moška in ženska skakalna reprezentanca,
  • moška in ženska tekaška smučarska reprezentanca
  • ter celotna reprezentanca nordijskih kombinatorcev.

Slovensko nordijsko reprezentanco sestavljajo vidnejši športniki, ki že vrsto let s svojimi uspehi dokazujejo, da sodijo v sam svetovni vrh. Prav zato so tudi med najbolj priljubljenimi in prepoznavnimi športnicami in športniki v Sloveniji.

nordijci

 

Maraton Franja

Banka je diamantni sponzor najbolj množične kolesarske prireditve v Sloveniji - Maratona Franja. Maraton Franja je največji slovenski praznik rekreativnega kolesarstva, ki je prerasel v osrednji rekreativni kolesarski dogodek v tem delu Evrope. Tridnevnega dogodka Maratona Franje se letno udeleži preko 7.000 udeležencev.

maraton franja

Šola odbojke na mivki 

Podpiramo šolo odbojke na mivki - Fabjan sisters beach school. Fabjan sister beach school poteka pod budnim očesom najboljših slovenskih odbojkaric - Erike in Simone Fabjan. Namenjena je vsem starostnim kategorijam in nivojem znanja odbojke na mivki.

Sestre_Fabjan

Košarkarski klub

Smo sponzor članske ekipe Košarkarskega kluba Helios Domžale ali KK Helios Suns. Trenutno nastopa v Ligi Telemach, Fibinem pokalu in Alpe Adria Cup.

Helios_Suns_team


Donacije

Donacije večinoma namenjamo humanitarnim ustanovam, predvsem za podporo otrokom. Že nekaj let zapored smo se odpovedali nakupu poslovnih daril ter prihranjeni znesek namenili Pediatrični kliniki Ljubljana na UKC za nakup prepotrebnih aparatur.

Sodelujemo z območnimi organizacijami Rdečega križa, z Ruskim kulturnim centrom, društvom Slovenija – Rusija ter številnimi organizacijami in društvi.