Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja

Kako potrdim spletni nakup v mobilni banki z mŽetonom?
(za opis postopka potrditve spletnega nakupa z OTP čitalcem in kartico kliknite tu)

Po aktivaciji mŽetona z enim klikom v vaši mobilni banki (opisano v nadaljevanju) boste nakup na spletu opravili povsem enostavno. Odvisno od spletnega trgovca boste za potrditev transakcije preusmerjeni na eno od dveh možnih strani za potrditev transakcije oziroma transakcijo z mŽetonom potrdili na enega od treh načinov:

1) s samodejno ustvarjenim enkratnim geslom (način »OTP« v oddelku mŽeton v mobilni banki),
2) s potisnim sporočilom, prejetim v mobilno banko, 
3) z ustvarjanjem enkratnega gesla z ročnim vnosom podatkov o transakciji (način »MDS« v oddelku mŽeton v mobilni banki). 


Način 1: Spletni nakup z mŽetonom s samodejno ustvarjenim enkratnim geslom
(način »OTP« v oddelku mŽeton v mobilni banki)


1. Če ste za potrditev plačila preusmerjeni na stran kot na spodnji sliki, za avtentikacijo izberite mŽeton.

2. V mobilni banki v rubriki mŽeton izberite opcijo »OTP« namesto »MDS« (na Android različici je »OTP« že privzeto izbrana). Samodejno se ustvari enkratno geslo (OTP), ki velja 120 sekund.

3. Serijsko številko mŽetona in enkratno geslo mŽetona vnesete v obrazec (oba brez presledkov) in zaključite nakup.

Način 2: Spletni nakup z mŽetonom prek potisnega sporočila v mobilni banki


1. Če ste za potrditev plačila preusmerjeni na stran kot na spodnji sliki, priporočamo potrditev prek potisnega sporočila v mobilni banki (ta možnost mora biti v mobilni banki vklopljena*). V primeru, da imate mobilno banko nameščeno na več napravah (in na vseh aktiviran mŽeton), boste morali na spodnjem zaslonu izbrati še serijsko številko mŽetona na ustrezni napravi.

2. Na mobilno napravo, na kateri imate mobilno banko z aktiviranim mŽetonom, boste prejeli potisno sporočilo, na katerega morate klikniti.

3. Po kliku na potisno sporočilo boste preusmerjeni v mobilno banko, kjer se najprej avtenticirate z obstoječo biometrično (prstni odtis/obraz) ali drugo metodo (PIN/geslo).

4. Po uspešni avtentikaciji se vam bodo na zaslonu za potrditev nakupa izpisale podrobnosti transakcije. Transakcijo potrdite s klikom na gumb »Potrdi«.

*Potisna sporočila po prijavi v mobilno banko vklopite v rubriki Nastavitve > Obveščanje > Potisna sporočila.

Način 3: Spletni nakup z mŽetonom z ročnim ustvarjanjem enkratnega gesla
(način »MDS« v oddelku mŽeton v mobilni banki)


1. Če ste za potrditev plačila preusmerjeni na stran kot na spodnji sliki, imate pa težave s prejemanjem potisnih sporočil, izberite možnost enkratne kode z mŽetona. V primeru, da imate mobilno banko nameščeno na več napravah (in na vseh aktiviran mŽeton), boste morali izbrati še serijsko številko mŽetona na ustrezni napravi.

2. Na naslednjem koraku bosta izpisana dva vhodna podatka, ki ju morate ročno vpisati v mobilni banki v oddelku mŽeton v načinu »MDS«.

3. Ob vpisu obeh vhodnih podatkov o transakciji v načinu »MDS« se ustvari enkratno geslo.

4. Enkratno kodo prepišete (brez presledkov) v predvideno polje na spletni strani in potrdite transakcijo.


Kaj lahko naredim, ko pride do ene izmed spodnjih težav?

V primeru, da vam je bila ob izbiri mŽetona v mobilni banki javljena naslednja napaka: »Validate otp did not pass. Called method did not pass.«, imate žal blokiran mŽeton.

O napaki obvestite naš kontaktni center (s klicem na 080 22 65 ali prek elektronskega naslova info@sberbank.si), kjer vam bo naš svetovalec pomagal odpraviti napako.

V primeru, da imate blokiran mŽeton in nimate drugega delujočega mŽetona, imate pa debetno kartico ali kartico Ide@l Mastercard, boste samodejno preusmerjeni na stran, kjer sledite navodilom in zaključite nakup. 

V tem primeru nakupa ne boste mogli zaključiti z mŽetonom prek potisnega sporočila v mobilni banki ali z mŽetonom z ročnim ustvarjanjem enkratnega gesla (način »MDS« v oddelku mŽeton v mobilni banki).


Kako aktivirate mŽeton?

Aktivacija mŽetona je enostavna in brezplačna. Pogoj za aktivacijo je, da imate debetno kartico Mastercard, kartico Ide@l Mastercard ali poslovno debetno kartico Mastercard ter da uporabljate mobilno banko mSberbank SI. V mobilni banki v meniju mŽeton z enim klikom aktivirate mŽeton in ga pričnete takoj uporabljati za spletno nakupovanje.

Še nimate mobilne banke?

Če mobilne banke še nimate, uporabljate pa spletno banko, lahko mobilno banko aktivirate brezplačno v spletni banki (pod Naročila > Mobilna banka), brez obiska poslovalnice. Aktivacija mobilne banke za fizične osebe na daljavo je možna v spletni banki za fizične osebe eSberbank SI, v spletni banki za pravne osebe Poslovna eSberbank SI aktivacija mobilne banke za pravne osebe na daljavo ni možna. Z aktivacijo mobilne banke za fizične osebe ostaja mesečni strošek uporabe nespremenjen, saj lahko obe, mobilno in spletno banko za fizične osebe, uporabljate za ceno le ene. Po aktivaciji mobilne banke in prijavi vanjo aktivirate mŽeton. 

Če spletne banke eSberbank SI nimate, lahko vklop mobilne banke na daljavo enostavno naročite brez obiska poslovalnice na tej povezavi. Za naročilo potrebujete le vašo bančno kartico in OTP čitalec. Vklop mobilne banke na daljavo je omogočen samo za fizične osebe. Več o stroških vklopa in mesečni uporabnini si preberite na strani D'paket.


V mobilni banki izberite
možnost mŽeton.

Uporabite enak dostop
kot za mobilno banko.

Tapnite na gumb
Aktiviraj žeton.


Uspešno ste aktivirali mŽeton!

 

Za deaktivacijo mŽetona držite prst na zaslonu in izberite možnost »Izbriši mŽeton«.
mŽeton lahko kadarkoli ponovno aktivirate. 

Trenutno podprti servisi:

mŽeton je trenutno na voljo imetnikom debetne Mastercard in Ide@l Mastercard za potrjevanje nakupov na svetovnem spletu in za naročila vklopa digitalnih kanalov (spletna banka eSberbank SI za fizične osebe, Flik) na daljavo.


Še ne uporabljate spletne ali mobilne banke ali kartice Ide@l Mastercard?

Naročite mobilno banko mSberbank SI

Naročite mobilno banko mSberbank SI

Uporabljate debetno kartico Mastercard ali kartico Ide@l in še nimate mobilne banke? Naročite mobilno banko in aktivirajte mŽeton.

Če imate spletno banko, lahko mobilno banko aktivirate kar od doma. V spletni banki izberite zavihek »Naročila«, nato izberite »Mobilna banka« in sledite navodilom.

Zanima me >

Naročite spletno banko eSberbank SI

Naročite spletno banko eSberbank SI

Dogovorite se za sestanek in aktivirali vam bomo spletno banko.

Znotraj spletne banke lahko sami aktivirate mobilno banko kar od doma, nato pa v mobilni banki aktivirate tudi mŽeton.

Zanima me >

Naročite kartico Ide@l Mastercard

Naročite kartico Ide@l Mastercard

Z njo lahko vse nakupe (tudi spletne) enostavno razdelite na do 60 obrokov, izbirate lahko med 3 načini odplačevanja, prinaša pa vam tudi različne garancije in zavarovanja na nakupe ter kartico in posebne ugodnosti.

Preverite vse prednosti in jo naročite kar prek spleta, brez obiska poslovalnice.

Zanima me >


Pomoč uporabnikom in dodatne informacije