Plačilni inštrument sodobnega časa v vaših rokah
brezstično plačevanje ali dvig gotovine na označenih POS terminalih ali bankomatih
varno in preprosto plačevanje na več kot 53 milijonih mest po svetu

popoln nadzor nad porabo, po opravljeni transakciji so sredstva takoj odšteta s transakcijskega računa

preproste rezervacije storitev, kot so na primer hoteli, apartmaji ali najem avtomobila

dvigi gotovine na bankomatih doma in v tujini

spletno plačevanje pri vaših priljubljenih spletnih trgovcih
debit-mastercard-poslovna_500x318px

Obvestilo za obstoječe imetnike poslovne debetne kartice Activa Maestro

V Sberbank banki bomo po 7. 7. 2020 začeli z zamenjavo poslovnih kartic Activa Maestro. Novo poslovno debetno kartico Mastercard vam bomo s priporočeno pošiljko poslali na sedež (poslovni naslov) podjetja. V ločeni pošiljki boste z nekajdnevnim zamikom prejeli tudi novo PIN številko.

Vstop v spletno banko Poslovna eSberbankSI z novo poslovno debetno kartico Mastercard in OTP čitalcem bo možen od 3. 8. 2020. Do takrat bo vstop v spletno banko možen le s staro poslovno kartico Activa Maestro, zato jo ob prejemu nove kartice ne uničite. Od 3. 8. 2020 vstop v spletno banko s staro poslovno kartico Activa Maestro ne bo možen. Priporočamo vam, da si za prijavo in vstop v spletno banko Poslovna eSberbank SI, v kolikor to še nimate urejeno, uredite tudi dodaten vstop z uporabniškim imenom, vstopnim geslom in SMS žetonom. Vstopno geslo za ta način prijave si v spletni banki Poslovna eSberbank SI določite ali spremenite v rubriki »Profil > Osebne nastavitve«, kjer lahko spremenite tudi vaše uporabniško ime za vstop. Obisk in kontakt z banko ni potreben, saj si ta način prijave v celoti aktivirate sami.

Do vključno 6. 9. 2020 boste za plačevanje lahko uporabljali obe kartici, poslovno Activa Maestro in novo poslovno debetno kartico Mastercard, od 7. 9. 2020 pa le še novo poslovno debetno kartico Mastercard.

V kolikor ima vaša poslovna Activa Maestro kartica datum veljavnosti 07/2020 (to je do 31.07.2020), bo le-ta obnovljena, kljub menjavi kartic (prejeli boste obnovljeno Maestro in novo poslovno debetno kartico Mastercard). V primeru veljavnosti poslovne Activa Maestro kartice od 08/2020 (po 1. 8. 2020) dalje, le-ta ne bo obnovljena.

Nova poslovna debetna kartica Mastercard ne omogoča storitve pologa gotovine na bančnih avtomatih.Lastnosti

  • brezstično plačevanje in dvigi gotovine
  • delovanje kartice na napravah brez on-line povezave (cestnine, parkirnine, prodajni avtomati, ...)
  • rezervacija hotelov, rent-a-car, nakup letalskih kart 
  • zamenjava PIN številke na vseh bankomatih, ki omogočajo to storitev

Debetna kartica Mastercard vam omogoča

Brezstično plačevanje

Debetna kartica Mastercard poleg klasičnega stičnega plačevanja omogoča tudi brezstično plačevanje ali dvig gotovine na označenih prodajnih mestih (POS terminalih ali bankomatih). Debetno kartico Mastercard enostavno le prislonite k POS terminalu in transakcija je izvedena, saj do zneska 25 EUR vnos PIN številke ni potreben.

Varno in preprosto plačevanje kjerkoli

Nova debetna kartica Mastercard je kartica sodobnega časa. Omogoča brezgotovinsko plačevanje doma in v tujini. Plačujete lahko na več kot 53 milijonih mest po svetu.

Varno in preprosto plačevanje tudi na spletu

Nova debetna kartica Mastercard omogoča preprosto in varno spletno plačevanje pri vaših priljubljenih spletnih trgovcih.

Popoln nadzor nad porabo

Z debetno kartico Mastercard kartico ohranjate popoln nadzor nad porabo na svojem transakcijskem računu, ker so sredstva po opravljeni transakciji takoj odšteta s transakcijskega računa. S kartico se uporablja sredstva v okviru razpoložljivega stanja na poslovnem TRR in predvidenih dnevnih omejitev (limitov) porabe po posamezni kartici.

Dvig gotovine na bankomatu

Debetna kartica Mastercard je namenjena predvsem plačevanju s kartico, z njo pa lahko dvigujete tudi gotovino na bankomatih doma in v tujini. Kartica omogoča zamenjavo PIN številke na bankomatih po vsem svetu, ki to funkcionalnost omogočajo. Pri uporabi bankomata je zaradi varnosti vedno potrebno vpisati PIN številko.

Preproste rezervacije

Z debetno kartico Mastercard lahko tudi rezervirate storitve, kot so na primer hoteli, apartmaji ali najem avtomobila. Poleg tega kartico lahko uporabljate za plačilo cestnin, parkirnin, različnih naročnin.


Kako do debetne kartice Mastercard?

Obiščite najbližjo poslovalnico Sberbank. Kartico lahko prejme oseba, ki jo za uporabo pooblasti zakoniti zastopnik poslovnega subjekta, ki izpolnjuje pogoje in odpre oziroma ima odprt poslovni transakcijskih račun v Sberbank d.d. Debetno kartico Mastercard boste za vse imetnike kartic prejeli po pošti na poslovni naslov podjetja. 

Preberite tudi:

Splošni pogoji poslovanja s poslovno debetno plačilno kartico Mastercard PDF, 354 KB